Nyitókép: dac1904.sk

 

Az UEFA hétközben megtartott videókonferenciáján döntött többek között az Európa-liga lebonyolítási formájáról és új versenynaptáráról, mely szerint a korábban megszokottakhoz képest később veszi kezdetét a megmérettetés.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség hétközi döntése értelmében az Európa-liga előselejtezőit (melyben reménység szerint a DAC is érdekelt lesz) egy mérkőzésre játszák, a házigazda kilétét sorsolással döntik el. Mint ismert, eddig két mérkőzést játszottak le a csapatok, így mind a két fél élvezhette a hazai pálya előnyeit.

 

Az első előselejtezőre, melyben a Fortuna Ligából kijutó csapatok is érdekeltek, augusztus 27-én kerül majd sor. Ennek sorsolását augusztus 9-én és 10-én tartják majd. A csapatok kiemelésére a jelenleg is érvényben lévő klubegyütthatók rendszerét használják majd.

 hirdetes_810x300  

 

Kalmár Zsolt, a DAC válogatott középpályása pozitívan értékeli az UEFA döntését:

 

„Az én szemszögemből nézve örülök az egymeccses döntésnek, hiszen senki sem fog számolgatni, mindenki teljes erőbedobással küzd majd, mindent egy lapátra tesz fel. Számunkra nagy előny lenne a hazai pálya, hiszen a szurkolóink hatalmas erőt adnak”

 

Az Európa-liga időpontlistája – 2020 ősze:

Előselejtező: 2020. augusztus 20.
1. selejtezőkör: 2020. augusztus 27.
2. selejtezőkör: 2020. szeptember 17.
3 selejtezőkör: 2020. szeptember 24.
play-off: 2020. október 1.

 

A csoportkör október 22-től december 10-ig tart majd.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!