Nyitókép: dac1904.sk

 

Célegyenesébe fordul a Slovnaft Cup. Míg Aranyosmaróton a ViOn és a Slovan mérkőzik meg a továbbjutásért, addig Rózsahegyen a DAC-nak kell felülemelkednie ellenfelén a döntőért.

 

A Mol Arénában 1:1-re végződő első találkozó után egyelőre a Rózsahegy vág neki jobb pozícióból a visszavágónak – az idegenben szerzett gól még az ő javukra billenti a mérleget. Ugyanakkor a DAC Bernd Storckkal idáig szurkolóbarát játékot mutat és az eredmények sem maradnak el.

 

A sárga-kékek már kedden elindultak északra, ahol a cél 25 évnyi éhínség után ismét kiharcolni a kupadöntőt.

 hirdetes_300x300  

 

Amennyiben a mai találkozó 90 perc után is 1:1-re végződne, úgy nincs hosszabbítás, rögtön jöhet a tizenegyespárbaj.

 

Kružliak: Itt már nincs esélyes

 

Dominik Kružliak, a DAC 23 éves védője szinte hazamegy Rózsahegyre, hisz pályafutása legnagyobb részét ott töltötte. Ettől függetlenül most a DAC sikerére éhes.

 

„Az új vezetőedző, Bernd Storck olyan elemeket hozott a játékunkba, amiket szeretünk, emberileg és taktikailag is passzol a csapathoz. Örülünk, hogy jó teljesítményeket nyújtunk, és folytatnunk is kell ezt. Következik egy nagyon fontos összecsapás a kupában a Rózsahegy ellen, és reményeim szerint ezt az akadályt is sikerrel vesszük. Nehéz megmondani, melyik csapat a párharc esélyese, szerintem a kupában nem létezik favorit.”

 

nyilatkozta a dac1904.sk-nak a játékos, majd hozzátette, hogy

 

„A rózsahegyieknek minőségi gárdájuk van, főleg a védelmük kiválóan szervezett. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen már az első felvonás alkalmával is láthattuk, hogy kilenc-tíz emberrel védekeztek. Nehéz lesz megtörni őket, de türelmesnek kell lennünk. Ha sikerülne korán betalálnunk, akkor könnyebben futballozhatnánk. (…) Az első meccset követően a Rózsahegy egy picivel előnyösebb helyzetből várhatja a visszavágót az idegenben szerzett gól miatt. Mindenképpen megküzdünk a fináléba kerülésért.”

 

Kalmár: Történelmet akarunk írni

 

Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a mai találkozó előtt.

 

„Történelmet akarunk írni! Nagyon jó a hangulat a csapatnál. Bernd Storck vezetésével intenzíven készültünk az idény befejezésére, sikerült is remek eredményeket elérnünk. Mind a három meccsünket uraltuk, jól játszottunk, sok gólt szereztünk. A Szlovák Kupa elődöntőjének első összecsapásán is megvoltak a helyzeteink, de csupán egyszer találtunk be. Nagyon bízom benne, hogy Rózsahegyen jobban használjuk ki a lehetőségeinket. A hazaiaknak csak a védekezésre kell összpontosítaniuk, e téren bizony nagyon erősek, én azonban nagyon bízom a csapatban.”

 

Kalmár elmondása szerint a csapatban mindenki tudatában van a mai találkozó tétjének.

 

„Nemcsak én, hanem mindenki a csapatban tudatában van, milyen mérkőzés vár ránk Rózsahegyen. Nagyon nagy ösztönző erő hajt bennünket, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Senki sem lóghat ki, mint nagy betűs csapat kell végigküzdenünk a kilencven percet. Pluszmotivációt jelent, hogy ha döntősök leszünk, a pozsonyi finálén már ott lehetnek a szurkolóink is.”

 

A Rózsahegy-DAC derbi 18 órakor kezdődik, játékvezetők Smolák – Hrčka, Hancko. A találkozót az RTVS és a Futbalnet.tv is élőben közvetíti.

 

Slovnaft Cup – az elődöntő programja:

 

Első mérkőzések: 2020.06.16., 18.00: Slovan-Aranyosmarót (4:1), 2020.06.17., 18.00: DAC-Rózsahegy (1:1)
Visszavágók: 2020.06.23., 18.00: Aranyosmarót-Slovan, 2020.06.24., 18.00: Rózsahegy-DAC

 

A döntőt 2020. július 8-án rendezik a pozsonyi Téglamezőn.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Slovnaft Cup

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!