Nyitókép: a KFC Komárom fb-oldala

 

A KFC a megrövidült szezon végeztével nem pihent tovább, hamar megkezdték a felkészülést az augusztusi rajtra a lila-fehérek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, több felkészülési mérkőzést is tervbe vettek, legközelebb július 11-én Újgyallán lépnek pályára. Ezzel együtt elkezdték a csapat megerősítését is, így a biztos távozók mellett már új igazolásról is beszámoltak.

 

„Az U16, U17 és U18 válogatott szélső a DAC U19-es csapatából tér vissza oda, ahol annak idején megalapozta futballtudását” – konferálta fel legújabb igazolását a Komáromi FC. Doktorík „Doki” Dávid öt év után tér vissza nevelőegyesületéhez, hogy hivatalosan is megkezdje felnőtt karrierjét.

 

A Körkép.sk ennek apropóján elsőként készített interjút a fiatal utánpótlás-válogatott játékossal.

 

 hirdetes_810x300  

14 éves koráig Komáromban nevelkedett, most pedig 5 év után ismét visszatér. Hogy értékeli az elmúlt éveket?

 

Mindenképpen pozitívan értékelem, sikerült jelentős fejlődésen átmennem mint játékos, és számos sikert értünk el a volt klubommal, ami külön öröm számomra.

 

Miért döntött úgy, hogy búcsút int Dunaszerdahelynek?

Ahhoz, hogy tovább fejlődjek, minél több lejátszott percre van szükségem, de a DAC-nál nem láttam erre lehetőséget.

 

Felmerült más célállomás is, mint Komárom? Nem szeretett volna külföldön szerencsét próbálni?

 

Régebben szerettem volna, és szóba is jött a külföldi folytatás lehetősége, de ahogy az ifi pályafutásom végére értem, egyértelművé vált számomra a választás.

 

forrás: A KFC Komárno facebook-oldala

 

Mikor távozott Komáromból, a felnőtt csapat még nem jutott fel a II. ligába, azóta azonban már stabil szereplői az országos bajnokságnak, ráadásul hamarosan komoly beruházások veszik kezdetüket. Mennyire volt ez nyomós érv Komárom mellett?

 

Az a tény, hogy Komárom a 2. ligában szerepel, nagy hatással volt a döntésemre, mivel ez egy olyan bajnokság, ahol egy olyan fiatal játékos, mint amilyen én is vagyok, sokat fejlődhet és sok tapasztalatot szerezhet.

 

Már fiatalon belecsöppent a szlovák korosztályos válogatottba és végig is járta a „szamárlétrát”. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

 

Nagy lépés volt számomra, mivel sok külföldi válogatott ellen léphettem pályára, ezáltal megtanultam hogyan kell gyorsabban játszani, vagy kihasználni az erősségeim.

 

Alapvetően fiatalos csapatba csöppent. Megismerkedett már az új csapattársaival?

 

Néhány játékost már korábban is ismertem, és a többiekkel is sikerült már összeismerkednem. Nagyon jó a hangulat az öltözőben és azon kívül is.

 

 

Mi a véleménye Miroslav Karhanról?

 

Nem csak mint edzőre, hanem mint játékosra is felnézek rá. Nagyon jó példa számunkra, és úgy érzem, sokat fogok tőle tanulni az elkövetkező időszakban.

 

Mit vár a következő, augusztus elején kezdődő idénytől?

 

Csapatként a tabellán való feljebbjutás és a legjobbak közti szereplés a cél, magamtól pedig minél több gólt és gólpasszt várok.

 

Hol képzeli el magát két-három év múlva?

 

Egyelőre megmutatom magam itt, remélhetőleg a legjobb fényben. Most ez a legfontosabb. Utána meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok…

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.