Nyitókép: az F1 facebook-oldala

 

A Formula–1 hivatalos honlapján bejelentették, hogy három versennyel bővítik a 2020-as versenynaptárt. Míg októberben a Nürburgringen és Portugáliában, addig november elsején Imolában lesz nagydíj.

 

A formula1.com beszámolója szerint nagy visszatérőkről van szó, Imolában 2006-ban volt legutóbb futam, a Nürburgringen 2013-ben, Portugáliában pedig 1996 óta először lesz verseny, Portimaóban viszont először.

Az imolai nagydíjjal kapcsolatban kiemelik, hogy két nap alatt rendezik meg, a pontos formátumról még nem született megegyezés, de minden bizonnyal csak egy szabadedzés lesz az időmérő előtt, valamint a verseny.

A bejelentéssel a 2020-as menetrend tízről 13 futamosra bővült, a Formula–1 reméli, hogy 15–18-ra sikerül ezt még kibővíteni a későbbiekben, decemberi zárással a Perzsa-öbölben.

 hirdetes_810x300  

BREAKING: Nurburgring, Portimao and Imola have been added to the 2020 F1 calendar! The three races will make up rounds 11-13, with Imola being a two-day event

Posted by F1 on Friday, July 24, 2020

 

A végleges menetrend a következő hetekben készül el, ugyanakkor a koronavírus-járvány és annak korlátozásai miatt az F1 bejelentette, hogy nem lehetséges idén Brazíliában, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában futamot rendezni.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: Forma 1 nagydíj

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!