Nyitókép: Mirkó István/Magyar Nemzet

 

Négy ország, köztük Magyarország is felajánlotta segítségét az UEFA-nak, hogy szükség esetén semleges helyszínként használhassák stadionjait a BL- és EL-selejtezők során.

 

Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus is hajlandó az UEFA rendelkezésére bocsájtani stadionjait, ha a koronavírus-járvány miatt az európai kupasorozatokban résztvevő valamely csapat(ok) nem rendezhetnék meg saját országukban a találkozókat.

 

Az UEFA mai közleményében külön köszönetet mond négy ország, köztük Magyarország szövetségének, hogy biztosítják a BL- és El-selejtezők semleges helyszíneinek lehetőségét, ezzel járulva hozzá a sorozatok folytatásához

 

 hirdetes_300x300  

írta Twitter-üzenetében az MLSZ csütörtökön.

 

Az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között lehessen megkezdeni a kupasorozatok selejtezőit. Mivel a járványügyi előírások értelmében előfordulhat, hogy a járványveszély miatti utazási korlátozások megakadályoznák az egyes mérkőzések megrendezését az eredeti helyszíneken, így semleges pályákra kényszerülhetnek a csapatok.

 

Erre az eshetőségre reagált a már említett négy ország, akik nem csak egyes stadionjaikat és utazási folyosókat is biztosítanak szükség szerint. Mindez az UEFA közleményéből derül ki.

 

A magyar szövetség már sikeresen átvette Portugáliától a Szuperkupa rendezését is, így az UEFA döntése értelmében a budapesti Puskás Ferenc Arénában mérkőzik meg a BL- és az EL-győztes.

 

UEFA – Budapesten lesz az Európai Szuperkupa

 

Az egyelőre még nem dőlt el, hogy milyen irányelvek szerint kerüljenek megrendezésre a szeptemberi válogatott mérkőzések – legyenek-e zártkapusak a Nemzetek Ligája csoportmeccsek és az Eb-pótselejtezők, vagy sem. Ugyancsak kérdéses még, hogy mi lesz a korosztályos viadalokkal, melyeket akár 2021-re is elhalaszthatnak.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!