Nyitókép: Körkép.sk/KPA – archív felvételen Mihajilo Popović

 

A szlovák országos másodosztály harmadik fordulójában Poprádon lépett pályára a Komáromi FC. A lilák egy vereség és egy győzelem után újabb három pontot szereztek az aktuális idényben.

 

A poprádi csapat az előző szezonhoz képest jócskán kicserélődött, fiatalokkal töltötték fel a megüresedő helyeket, így a több tapasztalt játékossal felálló Komárom volt a találkozó esélyese. Ez azonban láthatóan csak feltüzelte a hazaiakat, akik már a 23. percben megszerezték a vezetést. Egy baloldali akció után a kékek kapitánya, Grešák talált be Leckéši kapujába.

 

A hazai gólöröm nem tartott sokáig, a nyáron Komáromba visszatérő Popović 25 méterről bombázott a házigazdák hálójába. Egyszerűen védhetetlen volt a lövés!

 

 hirdetes_300x300  
forrás: a KFC Komárno fb-oldala

 

Az első játékrészben már nem esett több találat, a második félidő azonban tartogatott még meglepetéseket. Egy kis adok-kapok után az 58. percben Pastorekhez pattant a labda, aki nem tétlenkedett és megszerezte a vezető gólt a komáromiaknak.

 

Előnyüket nem sikerült sokáig megtartaniuk, a 64. percben Grešák duplázott egy gyors kontrából. Szinte már úgy tűnt, hogy csak egy ponttal térnek haza a komáromiak, mikor a csereként beálló Vajs ismét vezetéshez juttatta csapatát.

 

A 86. percben Grešák még megpróbált kiharcolni egy büntetőt, de a játékvezető csak egy sárga lappal jutalmazta a mutatványt.

 

forrás: a KFC Komárno fb-oldala

 

Ezzel a komáromiak megszerezték az idei szezon második győzelmét. Miroslav Karhan, a komáromiak edzője a következőképp nyilatkozott a találkozó után:

 

„Nagyon érdekes, ötgólos mérkőzést láttunk. Nem született könnyen a győzelem, mivel a hazaiak, annak ellenére, hogy nagyon fiatal a keretük, jó csapatuk van, tudnak focizni. Mikor egy kis teret adnak nekik, ki tudják használni a helyzeteket. Szerencsénk volt abban, hogy a bekapott gól után rögtön egyenlítettünk, talán az év góljával. Tapasztaltabb csapatunk van és nem szabadott volna hagynunk, hogy gólt lőjenek nekünk, mikor a játékos egyedül megy a kapura… Örülök, hogy a fiúk nem adták fel és végig a győzelemért játszottak. Kis szerencsével a győztes gólt is berúgtuk”

 

Jövő héten, augusztus 22-én Liptószentmiklóst fogadják hazai pályán a bajnokság 4. fordulójában.

 

Az első félidő, benne a „talán az év góljával” itt tekinthető meg:

 

 

A 2. félidő:

 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.