Nyitókép: sport.sk/tasr

 

Pozitív lett a pozsonyi Slovan egyik játékosának koronavírus-tesztje, így hétvégi ellenfele, az Aranyosmarót játékosai kötelező karanténban vannak. A Slovan hosszú idő után először elszenvedte első vereségét a Fortuna Ligában, miután 2:1-re kikapott az Aranyosmaróttól. Az RTVS információi szerint egyelőre nem publikus, hogy a Slovan melyik játékosa fertőzött, csupán annyit tudni, hogy játszott a hétvégi mérkőzésen. A közszolgálati televízió azt is tudni véli, hogy a játékoson kívül a klub egyik funkcionáriusa is megfertőződött.

 

A szlovák bajnok így a játékos és a funkcionárius nélkül indult útnak a Feröer-szigetekre, ahol a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében a helyi KÍ Klavsvik csapatával mérkőzik meg. Az UEFA hatályos szabályai szerint indulás előtt a Slovan teljes utazó legénysége átesett a koronavírus-teszten.

 

Az RTVS tudni véli, hogy a Slovan keretéből végül összesen három játékos nem szállt fel a repülőre: Ifj. Vladimir Weiss, Moha és Holman Dávid. Hármójuk közül csak Weiss lépett pályára az Aranyosmarót elleni bajnokin, így valószínűsíthető, hogy ő lehet a fertőzött játékos. A Slovan szerdán, közép-európai idő szerint 20 órakor mérkőzik meg feröeri ellenfelével.

 

 hirdetes_300x300  
Lép a Ligás Klubok Uniója

 

A helyzetre való tekintettel a Fortuna Ligát bonyolító ÚLK azt tervezi, hogy a bajnokság összes résztvevőjét koronavírus-tesztre küldi megelőző jelleggel, hogy a játékosok egészsége és bajnokság 4. fordulója se kerüljön veszélybe. Michal Mertinyák, az ÚLK vezérigazgatója szerint a klubok és az ÚLK is fel volt készülve egy ilyen helyzetre. Szerinte a Slovan teljesíti az UEFA által hozott szabályokat, ahogy a Fortuna Ligáét is.

 

A Fortuna Liga csapatai egyelőre nem léphetnek be a Slovnaft Cup-ba

 

Miután augusztus 19-én és 20-án a Fortuna Liga csapatai is megkezdték volna a Slovnaft Cup-ban való részvételt, a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) is kénytelen volt döntést hozni. Ennek értelmében az elsőosztályú bajnokság résztvevőinek mérkőzéseit elhalasztják. Közleményük szerint ezzel a lépéssel szeretnék

 

„megelőzni a koronavírus esetleges tovább terjedését a regionális klubokban és az élvonalbeli csapatoknál, főleg azoknál, amelyek érdekeltek az európai kupasorozatokban”

 

A halasztás érinti a DAC-ot is, akiknek most nem is jön rosszul egy kihagyott meccs, hisz épp egy angolhéten vannak túl, miközben jövő héten már az Európa-ligában is helyt kell állniuk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!