Nyitókép: archív

 

Habár a Marek Krajčí egészségügyi miniszter és Ján Mikas országos tiszti főorvos arról számolt be a héten, hogy szeptember folyamán csak 1000 főig engedélyezik a kültéri sporteseményeken való részvételt, a részletes rendelkezés szerint hagytak egy kiskaput a mindenre elszánt szurkolóknak.

 

A SzK Közegészségügy Hivatala által pénteken közzétett rendelkezése szerint szeptember 1-től Szlovákiában kockázatosnak számítanak a sportrendezvények, ún. „szuperterjesztők” a koronavírus szempontjából. Épp ezért megtiltják, hogy kültéren 1000-nél, beltéren pedig 500-nál több néző vegyen részt rajtuk.

 

A rendelet szerint megtiltják a vállalkozóknak, jogi vagy fizikai személyeknek az 1000, ill. 500 főnél magasabb létszámú sportrendezvény megszervezését.

 

 hirdetes_810x300  

„Kivételt képeznek a tilalom alól azok a tömegrendezvények, amelyek kezdetekor minden résztvevő rendelkezik 12 óránál nem öregebb negatív COVID-19 teszttel.”

 

Hogy ez mennyire lehet kivitelezhető például egy hazai DAC-meccs esetében, erősen kétséges. Gondoljunk csak bele, hogy 4-5 ezer szurkoló ugyanazon a napon ellepi Nyugat-Szlovákia összes mintavételi helyszínét…

 

Az egészségügyi miniszter és a tiszti főorvos csütörtökön hangsúlyozták, hogy a most bevezetett intézkedéseket rendszeresen átértékelik majd az éppen aktuális járványhelyzet szerint. Az országos bajnokságokon túl óriási kérdőjel van a nemzetközi versenyek mellett is – a jégkorongozók is felkészülési meccsekre készülnek országszerte, szeptember második felében pedig nemzetközi kerékpárversenyre is sor kerül az országban.

 

A vonatkozó rendelkezés itt érhető el. A sporteseményeket érintő pont a 6. oldalon olvasható.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!