Nyitókép: dac1904.sk

 

Szerdán megérkezett Ausztriába a DAC csapata, egyben meg is tartották hivatalos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatójukat, melyen Bernd Stock, valamint Kalmár Zsolt állt a kamerák elé.

 

A DAC története során először jutott tovább az Európa-liga 3. selejtezőkörébe, a csapat soha nem látott jó sorozatot produkál – 7 forduló után száz százalékosan vezeti a Fortuna Liga tabelláját és az Európa-ligás szereplésük sem hagy kívánnivalót maga után. És bár nem ők számítanak a mai találkozó esélyeseinek, ez semmit sem vesz el sem a játékosok, sem pedig a szurkolók lelkesedéséből.

 

Múlt heti teljesítményük után még a szlovák szurkolók sem tudtak fintorogni, sőt a közösségi oldalakon mindenki gratulált a csapat játékához és továbbjutásához.

 

 hirdetes_300x300  

Bernd Storck szerdán kiemelte, hogy boldogok, amiért eddig eljutottak.

 

„Szeretnénk tovább álmodni az álmunkat, reméljük, ez nem ér véget Linzben. Fiatal csapatunk van, ebben az idényben sikeresek vagyunk otthon és a nemzetközi porondon is. Erre szeretnénk építeni, így lehet esélyünk a továbbjutásra. A LASK erős ellenfél”

 

A Nemzeti Sport kérdésére a német szakember érzéseiről is beszélt.

 

„Nagyon boldogok vagyunk. Elmondtam a játékosoknak, hogy élvezzék ki ezt a hangulatot, megérdemlik, hogy itt legyenek. Nincs mit veszítenünk, mi csak nyerhetünk. Vannak céljaink és terveink, amiért mindent meg fogunk tenni. Lehetőségünk van magasabb szintre lépni, a futballban bármi megtörténhet.”

 

Storck elmondása szerint már szerdán tudta, hogy kiket küld ki ma a pályára, ám nem meglepő módon nem árult el többet a kezdőcsapatról.

 

Kalmár Zsolt ugyancsak pozitívan tekint a ma esti mérkőzésre.

 

„Az idény egyik legfontosabb és legnehezebb meccse lesz. Tapasztalt csapattal játszunk, amely továbbjutott az El-csoportkörből. Nem „feltett kézzel” jöttünk, vannak céljaink, és ezeket el szeretnénk érni. Ismerjük az ellenfél erős és a gyenge oldalát. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Élvezzük a lehetőséget (…) Nem tudok mást mondani, a hangulat tökéletes. Folyamatosan nyerjük a meccseket, jó sorozatunk van, nagy lépés lenne, ha továbbjutnánk, hatalmas eredmény lenne, ha a DAC a Sportinggal vagy az Aberdeennel játszhatna playoff-mérkőzést.”

 

Kalmár szerint a most az a legfontosabb, hogy amit elterveztek, azt meg is tudják valósítani a pályán.

 

„Nemcsak a második félidőben, hanem az egész meccsen. Tudjuk, hogy erős csapat ellen játszunk, apróságok dönthetnek. Mindenkinek élvezni kell a játékot, száz százalékot kell beleadni. Mindent megtettünk, hogy ide eljussunk, számunkra ez jutalom”

 

zárta Kalmár.

 

Ma mindenesetre tényleg eddigi legerősebb ellenfelük vár a dunaszerdahelyiekre. A LASK Linz az osztrák Bundesligában tavaly a 4. helyen végzett, az Európa-liga előző kiírásában pedig a nyolcaddöntőig jutottak, ahol végül a Manchester United ejtette ki őket.

 

A DAC előnye lehet, hogy már hét fordulón van túl a hazai bajnokságban, míg a linziek csak három tétmérkőzést abszolváltak – ebből egy döntetlennel végződött, ma pedig első európai mérkőzésük vár rájuk.

 

 

Az UEFA francia játékvezetőket nevezett a mai összecsapásra. A főbíró a 34 éves Jérôme Brisard, akinek a mai lesz az ötödik európai kupameccse. A vonalakon Benjamin Pages és Guillaume Debart segítik majd a munkáját, míg a tartalék játékvezető szerepét honfitársuk, Mikaël Lesage tölti be. Az UEFA ellenőre a szlovén Dane Jošt lesz.

 

Az Európa-liga 3. előselejtezőjének LASK Linz – DAC 1904 összecsapása ma este 20:30 órakor kezdődik. Az RTVS második csatornája élőben közvetíti a mérkőzést.

 

A találkozót ma is zárt kapuk mögött rendezik, a továbbjutó sorsa egy mérkőzésen dől el. A győztes a Sporting Lisszabon-Aberdeen párharc továbbjutójával küzd meg idegenben a playoff-körben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!