Nyitókép: kpa

 

A politikusok által elejtett félmondatok, hivatalosnak hangzó döntések után szerdán a közegészségügyi hivatal közzétette azt az intézkedéscsomagot, melyben konkrétan meghatározza, hogy október 1-től milyen feltételekkel lehet, vagy nem lehet megrendezni a különféle sport-, kulturális vagy társadalmi eseményeket.

 

A rendelkezés szövege szerint megtiltják minden fizikai személynek (vállalkozókat is beleértve) és jogi személynek a sport-, kulturális, szórakoztató, társadalmi vagy egyéb formájú tömegrendezvény szervezesét, melyen egyszerre több mint 50 fő van jelen. Azonban, abban az esetben,

 

“Ha a kulturális vagy sportrendezvényeken a szervezőt képviselők (fellépők, sportolók, szervezői csapat és hasonlók) száma túllépi az 50 főt, a rendezvény  megvalósulhat, de csak nézők nélkül.”

 

Kivétel persze itt is akad. Lehet 50 fősnél nagyobb létszámú tömegrendezvényt szervezni, de akkor a rendezvény kezdetének időpontjában mindenkinek 12 óránál nem régebbi RT-PCR koronavírus-teszttel kell rendelkeznie.

 hirdetes_300x300  

 

A szervezők így is kötelesek lesznek 48 órával az esemény kezdete előtt bejelentést tenni a helyileg illetések közegészségügyi hivatalnál a rendezvény pontos kezdési időpontjáról és helyszínéről.

 

A fentiek fényében nem kell leállnia sem a Fortuna Ligának – folytatódhat a DAC sikerszériája -, ahogy az ennél alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságok is tarthatják magukat a kiírásokhoz, valamint a Tipos extraliga (jégkorong) is kezdetét veheti pénteken.

 

Egyetlen esetben sem volt mérkőzés a vírus gócpontja

 

Portálunknak a Komáromi FC is véleményezte a friss szabályokat. Mint mondják, hivatalos értesítés csak csütörtökön várható a szövetségtől, a leírtak alapján bizakodók.

 

„Örülünk, hogy a hét eleji sokk után észszerűbb döntést sikerült hozni, s így folytatódhat a bajnokság. Mivel egy másodosztályú mérkőzésen is bőven 50 fő felett van a hivatalos személyek száma, így sajnos nézők nélkül kell megrendeznünk a mérkőzéseket, annak ellenére, hogy a sportélet újraindulása óta nem ismert egyetlen eset sem, hogy egy mérkőzés a fertőzés további terjedésének gócpontja lett volna. Amennyiben lehetséges lesz, a hazai mérkőzéseinkről élőben fogunk közvetíteni.”

 

Az még kérdéses, hogy a belépőkből származó bevételkiesést miként segít majd pótolni az állam a kluboknak, erről egyelőre nem született döntés, csupán ígéretet kaptak arra, hogy sportklubok anyagi segítségben részesülhetnek majd.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!