Nyitókép: reprofoto/nemzetisport.hu/mainz05.de

 

A jelenleg a válogatottal készülő Szalai Ádám visszatérhet csapata első keretébe. A hírről az FSV Mainz hivatalos oldalán számoltak be. Mint ismert, hetek óta téma volt, hogy Szalait kitették az A-csapatból, és azt javasolták neki, hogy keressen magának másik klubot miután nem számolnak vele a továbbiakban.

 

A hírek szerint nem sport, hanem gazdasági okai voltak annak, hogy Szalait parkolópályára tették, csapattársai sztrájkoltak is érte. A magyar játékos munkaügyi bírósághoz fordult, klubja azonban még a meghallgatás előtt szeretett volna megegyezésre jutni vele. Ennek végeredményeképp közölték, hogy a játékos visszatérhet az U23-as csapat edzéseiről és tovább készülhet az A-csapattal.

 

A hírrel kapcsolatban Rouven Schröder, a Mainz sportigazgatója elmondta, hogy a történések megviselték a csapatot, így fontosnak érezték, hogy tisztázzák a nézeteltéréseket.

 

 hirdetes_300x300  

„Örülök, hogy újra a csapat tagja lehetek és továbbra is készen állok arra, hogy mindent megtegyek a Mainzért. Szeretném a történteket magunk mögött hagyni és arra koncentrálni, hogy mind jobban teljesítsünk a sportpályán” – idézte a mainz05.de Szalait, aki jelenleg már a válogatottal készül a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre.

 

A klubon belüli feszültség egyébként az edzés-bojkottáláson túl odáig fajult, hogy múlt héten menesztették az eddigi vezetőedzőt, Acim Beierlorzert, helyére az eddigi segédedző, Jan-Moritz Lichte került.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.