Nyitókép: archív

 

A 41. hét nem kedvezett a komáromiaknak. Először az augusztusban elmaradt Puhó elleni meccsen maradtak alul, majd az eddig nyeretlen Slovan B szerezte meg első győzelmét – épp a lilák ellen. De haladjunk sorjában!

 

Puhón az 5. fordulóból koronavírus miatt elmaradt mérkőzést pótolták hétközben. Augusztusban, a bajnokság elején még eléggé hektikus volt a puhóiak játéka, így akkor valószínűleg könnyebb ellenfél lett volna a komáromiak számára. Mára azonban már sikerült egyenesbe jönniük, jobb formában voltak, és rögtön az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

 

Egy baloldali szabadrúgás után csúsztatták a hazaiak a labdát a hálóba, melyet Leckéši kissé benézett…

 

Ezzel pedig megismétlődött a történelem – tavasszal hasonlóan végződött a két gárda találkozója. A KFC egyszerűen nem tudott fogást találni a hazaiakon, és bár egyik csapatnak sem volt túl sok helyzete, a puhóiak jobban küzdöttek a pontokért, mint Miroslav Karhan védencei.

 hirdetes_300x300  

 

Néhány nap múlva azonban már egy feltüzeltebb KFC lépett pályára a Slovan B-csapata ellen. Elszántabbak voltak, győzni akartak. Az már privát pechük volt, hogy a válogatott szünet miatt a Fortuna Ligában szereplő A-csapat 7 (!) játékosát is átvezényelték a fakóhoz, hogy felhúzzák kissé a tabella alján nyeretlenül vergődő csapatot.

 

Weiss, Ratao, Henty, Medvedev, Abena, Šulla, Cmiljanić

 

mind ott voltak Domonkosékkal szemben. A montenegrói csatár révén ugyan megszerezték a vezetést, de a játék képe kiegyenlített volt, a KFC többször is megfordíthatta volna az eredményt. Végül egy kitámadás után a hazaiak a 92. percben tették fel az i-re a pontot, és szereztek kétgólos győzelmet. A mérkőzést egyébként itt nézhető vissza.

 

A komáromiak így továbbra is 15 ponttal a tabella 9. helyén állnak.

 

Az, hogy fogadhatja-e október 17-én Máriatölgyest otthon a lila-fehér alakulat, már eléggé kétséges. A legfrissebb járványügyi intézkedések még hivatalos formában nem jelentek meg, azonban előzetesen tudni lehet, hogy október 15-től csak a legmagasabb labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit engedélyezik, ez pedig csak a Fortuna Liga számára jelent megnyugtatást.

 

Ez azt jelenti, hogy a felnőtt csapaton kívül az utánpótlás csapatok sem versenyezhetnek nem belátható ideig, ráadásul a tiszti főorvos által elmondottak szerint a csoportos edzésekre is keresztet vethetnek a csapatok. Az aktuális intézkedések kapcsán portálunk megkereste a KFC-t is, akik a hivatalos rendelet megjelenése utánra ígértek választ.

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.