Nyitókép: fortunaliga.sk

 

A Fortuna Liga egyike azon kevés szlovákiai sportbajnokságnak, amely a tömegrendezvényeket korlátozó intézkedések ellenére is folytatódhat. Igaz, nézők még csak a stadionok közelébe sem kerülhetnek, azonban a csapatok kiállhatnak egymás ellen, ha a kezdő sípszó pillanatában mindenki rendelkezik 12 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-teszttel, vagy antigénteszttel.

 

A válogatott szünet után így – feltehetőleg – teljes létszámban folytathatják a versenysorozatot a szlovákiai elsőosztályú futballcsapatok.

 

„A biztonsági intézkedések többsége természetes számunkra. Felelősségteljesek vagyunk, van saját, a közegészségügyi hivatal által jóváhagyott kézikönyvünk, amelyet elfogadtak az oktatásügyi minisztérium képviselői is. Rendszeresen kapcsolatban vagyunk az állami és járványügyi vezetőkkel, a jelenlegi helyzethez proaktívan állunk hozzá, úgy vagyunk beállítva, hogy maximálisan teljesítsük a biztonsági előírásokat. A most futó szezont folytatni számunkra legalább egy kicsi tapasz a nagy sebekre, amelyeket a sport napjainkban elszenved. Reméljük, hogy a helyzet mielőbb javulni fog”

 

fogalmazott Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) elnöke.

 hirdetes_300x300  

 

„Minden klubnak juttattunk el certifikált antigénteszteket, adtunk ki saját útmutatót a tesztelésre, amely tartalmazza a közegészségügyi hivatal által kiadott szabályokat is. Az eredményeket rendszeresen rögzíteni fogjuk”

 

tette hozzá Kozák, aki arról is beszélt, hogy az ÚLK vezetése nemrégiben bemutatta új kampányát #többmintfoci (#viacakofutbal) néven. Ebben rögzítették az elkövetkező időszak négy prioritását – vita az intézkedésekről, a szurkolók visszatérése, a sport mint a fertőzés megelőzése, valamint a pénzügyek.

 

„Fokozatos, szakszerű, tisztességes, ugyanakkor intenzív párbeszéddel lépésenként sikerül a jobb irányba terelnünk a dolgokat. A jelenlegi helyzet senki számára sem kedvező. Tiszteletben tartjuk az aktuális intézkedéseket, ugyanakkor megneveztük prioritásainkat is. A sport fontos része a társadalomnak és meg kell hogy hallgassák”

 

zárta Kozák.

 

Szombaton többek között a DAC nagymihályi szereplésével folytatódik a Fortuna Liga 10. fordulója. A találkozó 17 órakor kezdődik.

 

fortunaliga.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.