Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 5 °C
sport

Kettős mérce? Hiába a pozitív teszt, pályára léphetnek az izraeli játékosok

A döntés azért is érdekes, mert pozitív koronavírus-tesztek miatt a Slovant például kizárták a BL-ből

Nyitókép: sport.sk
Hiába pozitív több játékos koronavírus-tesztje, mégis pályára léphet a Hapoel Beer Sheva a Slavia Praha ellen csütörtök este az Európa-liga mérkőzésén. A klub ugyanis engedélyt kapott az izraeli hivataloktól és az UEFA-tól is.

 

Az izraeli csapat kedden esett át a tesztelésen, ám a több pozitív eredmény ellenére sem kell karanténba vonulniuk. A kivétel Josef Abukasis vezetőedzőt is érinti.

 

Az iDnes.cz szerint Loai Taha vagy épp Abukasis már október 6-án pozitív eredményt produkált, majd az izoláció után több tesztelésen is átestek, amelyek az edzés folytatásának feltételei voltak. Ezután az izraeli hivatalok igazolták, hogy már nem fertőzőek – a teszt pozitivitása ellenére sem.

 

“A mérkőzésre fogunk összpontosítani. Reméljük, hogy az UEFA és az izraeli higiénés szolgálat garantálja a találkozó egészségügyi biztonságát”

 

reagált a nem épp megszokott helyzetre Jaroslav Tvrdík a Slavia klubelnöke, aki Twitter-oldalán megjegyezte, hogy őt az UEFA felügyelője a negatív Covid-teszt nélkül még a stadionba vagy a buszra sem engedte be. Ráadásul a még mindig pozitív teszttel rendelkező Abukasis szájmaszk nélkül jelent meg a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is.

 

A döntés azért is érdekes, mert pozitív koronavírus-tesztek miatt a Slovant például kizárták a BL-ből.

 

sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket