Nyitókép: fradi.hu

 

A Ferencváros szerdán 21 órától lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában – ezúttal a Juventus ellen. A hagyományos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón ezúttal Miha Blazic vett részt Sergei Rebrov mellett.

 

„Nagyon várjuk a szerdai meccset, tudjuk jól, hogy Európa és Olaszország legjobb csapatával fogunk megmérkőzni. Szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból, több mint száz százalékot. A pálya talaja kicsit lehetne jobb, de ez a holnapi teljesítményt nem befolyásolja, mert mind a két csapat itt fog játszani. Mindig megtiszteltetés ilyen labdarúgók ellen szerepelni, ez mindnyájunk álma, ezért dolgozunk ilyen keményen.”

 

kezdte Miha Blazic, majd a vezetőedző vette át a szót.

 

Nagy megtiszteltetés Magyarországot és a Ferencvárost képviselni a klubfutball legmagasabb szintjén, ugyanakkor ez egyfajta felelősséget is jelent ránk nézve. Készen állunk, hogy jó mérkőzést játsszunk! Örülök, hogy lesznek nézők, ha jól tudom, közel 20 ezren szurkolhatnak majd a lelátón

 

 hirdetes_300x300  

mondta Rebrov, aki arról is beszélt, hogy miként tudja hasznosítani a korábbi BL-meccsek tapasztalatait a Fradi.

 

A Dinamo Kijev elleni mérkőzés, különösen a második félidő önbizalmat adhat a játékosoknak. Ebben az időszakban négy komoly meccsünk van, a Fehérvár elleni bajnokit például alig két-három nappal a Dinamo elleni meccs után játszottuk, tehát a felkészülésünk egyik legfontosabb eleme a regeneráció. A mai edzésen is próbáltunk odafigyelni erre. Mindenki tudja, hogy Európa topcsapatai ellen játszunk, de a játékosaim 100 százalékban készen állnak erre. Fizikailag jól állunk, felkészültünk, mindenki nagyon szeretné kipróbálni magát olyan játékosok ellen, mint Cristiano Ronaldo, akit nagyon remélek, hogy holnap a pályán lesz vagy éppen Lionel Messi.

 

Ugyanakkor hozzátette: nem készültek külön a portugál világsztárra.

 

„A játékosok felkészültek az ellenfélre, ismerik az erősségeiket. Mindegy, hogy Ronaldo, Dybala vagy Morata van a pályán, mindenki topjátékos. A Juventust nemcsak a nevek viszik előre, hanem csapatként működik.”

 

Rebrovot az újságírók arról is kérdezték, hogy van-e bármilyen kapcsolat a terhelés és a sok, a Fradi ellen megítélt tizenegyes között az utóbbi időben.

 

Barcelona után három nappal már az Újpesttel játszottunk, aztán jött a Dinamo Kijev és újabb néhány nappal később már a MOL Fehérvár vendégei voltunk. Ilyen terhelés mellett természetese előfordulnak hibák is, nyilván fáradtak a játékosok. Ezzel együtt is büszke vagyok a csapatra és a játékosokra, hiszen mind hazai, mind európai téren versenyképesek vagyunk.

 

A Ferencváros jelenleg 1 ponttal a tabella 4. helyén áll. A csoportot a Barcelona vezeti 6 ponttal, majd a Juventus következik 3, a Dinamo Kijev pedig 1 ponttal. Az FTC–Juventus BL-mérkőzést a Puskás Arénában rendezik, a találkozó szerdán 21:00-kor kezdődik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!