Pál
  • HUF: 357.60
  • USD: 1.22
  • 0 °C
  • 3 °C
sport

Válogatott – Rossi: Emlékezetessé akartam tenni azt az időszakot, amikor én ülök a kispadon

Marco Rossi megtartotta hagyományos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját

Nyitókép: mti/archív

 

Marco Rossi szövetségi kapitány úgy fogalmazott a törökök elleni NL-mérkőzést megelőzően, hogy nyomot akart hagyni a magyar válogatott történelmében, és úgy érzi, ezt a célt már elérte, de igazán elégedett akkor lenne, ha a válogatott megnyerné Nemzetek Ligája-csoportját. Sigér Dávid pedig azt emelte ki, örül, hogy ilyen létesítményben játszhat tétmérkőzéseket, mint a Puskás Aréna.

 

Marco Rossi ismét online kapcsolódott be a magyar válogatott mérkőzés előtti sajtótájékoztatójába:

 

A törökök elleni találkozón a lehető legjobb lélektani állapotban léphetünk pályára, hiszen győztünk Izland ellen és egy szép döntetlen értünk el Szerbia ellen. Utóbbin főleg az első félidő tetszett, a második játékrészre sokat veszítettünk a lendületből, de összességében nézve jó teljesítményt nyújtottunk. A török válogatott kiváló játékosokkal van tele, akik az európai topbajnokságokban szerepelnek. Igyekszünk ezt csapatjátékkal egyensúlyozni. Ha megfelelően összedolgozunk a pályán, akkor a mi válogatottunkban is kidomborodnak majd az egyéniségek.

 

Természetesen a hiányzóinkról is szó volt, hiszen az Izland ellen győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik is elhagyta már a csapat edzőközpontját. Ezzel kapcsolatban Marco Rossi úgy fogalmazott, bízik a játékosaikban, akikben már megvan az az önbecsülés, ami szükséges a sikeres futballhoz.

 

Értelmetlen lenne az utolsó meccsnapra behívni olyanokat, akik még nem voltak velünk együtt. Ezzel a kerettel játszunk tovább. Mindenki felé teljes a bizalmam. Most, hogy már túlvagyunk több mérkőzésen, mindenki kapott lehetőséget, van aki többet, van aki kevesebbet, még az újoncok is játszhattak, például Kecskés, aki 90 percet volt pályán. Sok bizonytalansággal kellett megküzdenünk az elmúlt időszakban, kimondottan feszült helyzetben kellett teljesítenünk ebben a két és fél hónapban. Ez az időszak viszont bizonyította, hogy a befektetett munka révén a csapat kivívta a nemzetközi futballközösség tiszteletét, amire kimondottan büszke vagyok.

 

Az újságírók a szövetségi kapitány jövőjével kapcsolatban is érdeklődtek. Válaszában az olasz mester úgy fogalmazott, a szerződése még egy évig szól, s bár kapott érdekes ajánlatokat az elmúlt másfél évben, mindet elutasította, illetve nyitott arra, hogy a jelenlegi szerződése lejárta után is szövetségi kapitány maradjon, ha erre igény van.

 

„Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy 2021 decemberéig van érvényes szerződésem. Nem tagadom, hogy az elmúlt másfél évben sok ajánlatot kaptam, voltak közötte érdekes megkeresések is, de mindegyiket elutasítottam. Számomra az volt a legfontosabb, hogy Magyarországot kijuttassam az Európa-bajnokságra, szerettem volna emlékezetessé tenni azt az időszakot, amikor én irányítom a válogatottat. Elértem ezt a célom, most pedig csak a holnapi mérkőzésen gondolkodom, hiszen azt is meg akarjuk nyerni. Utána viszont leülhetünk a szövetséggel tárgyalni. A magam részéről tettekkel bizonyítottam, hogy maximálisan a rendelkezésre állok az MLSZ-nek és a magyar válogatottnak is. Hálás vagyok azért, amit eddig tettek, én hajlandó vagyok a folytatásra.

 

Marco Rossi elárulta, rengeteg gratuláló üzenetet kapott Izland legyőzését követően a szurkolóktól és a családtagjaitól is.

 

Azok érintettek meg legjobban, amelyeket magyar szurkolók küldtek, akik nem is ismernek engem. Megérintett az öröm és az elismerés, amit ezekben éreztem, és ez nem csak felém, de a stáb és a játékosok felé is áradt.

 

A szövetségi kapitány a törökök elleni találkozóra visszatérve arról is beszélt, az Izland elleni siker után a csapat második célja a Nemzetek Ligája csoportelsőség elérése.

 

„Ha egy valamit kérhetek a játékosoktól, akkor az lenne, hogy igyekezzünk tartani a játék szintét és a nyomásgyakorlást 90 percen keresztül. Ezt nem lesz egyszerű megvalósítani, hiszen hat nap alatt ez lesz a harmadik mérkőzésünk, és a fizikai fáradtság érezhető lesz a játékosokon. Muszáj lesz jól beosztani az energiánkat, nem szabad mindet az elsőben felhasználni.“

 

Rossi azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy ez elmúlt két és fél hónap nagyon stresszesen telt, de ha visszagondol erre az időszakra, akkor a büszkeség az, amit először eszébe jut, hiszen a magyar válogatott kivívta a nemzetközi futballvilág elismerését: „Sokkal jobban tisztelnek bennünket, mint amit egy éve tapasztalhattunk például Ryan Giggs részéről.” idézi Rossit a nemzetisport.hu.

 

A játékosok közül Sigér Dávid állt az újságíró rendelkezésére, akit először is állapotáról kérdeztek, hiszen rengeteg fontos mérkőzésen számítottak rá a klubjában, a Ferencvárosban és a válogatottban is.

 

Édes terhek ezek egy labdarúgó életében. Ha ennyi pozitív energiával töltődik fel, és ennyi sikeres mérkőzésen van túl, akkor pluszerőket tud mozgósítani. Sportolóként nem is lehet más a cél, mint egyre többet elérni, és a maximumot kihozni a pályafutásunkból. Ilyenkor nem gondolkodom azon, hányadik meccset játszom, és fáradt vagyok-e. Próbálok mindent megtenni, hogy minél gyorsabban regenerálódjak, és a következő találkozón is a csapat hasznára tudjak lenni. Nagyon örülök, hogy rengeteg embert tehettünk boldoggá a teljesítményünkkel ezekben a napokban, hiszen szükségük van ezekre a sportsikerekre.

 

Sigér Dávid a mérkőzések helyszínéről, a Puskás Arénáról úgy fogalmazott, örül, hogy nemzetközi találkozókhoz méltó létesítményünk van a fővárosban.

 

Emlékszem, amikor megépült ez a csodálatos aréna, és csak kívülről nézegettük a környező utcákból, ahogy kimagaslik az épületek közül, mondtam a feleségemnek, hogy bárcsak egyszer pályára léphetnék itt tétmérkőzésen…

 

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 5 2 2 1 9–7 +2 8
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. Törökország 5 1 3 1 6–6 0 6
4. Szerbia 5 3 2 4–7 –3 3
November 18.

20.45: Szerbia–Oroszország
20.45: Magyarország–Törökország

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket