Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

A koronavírus-járvány okozta korlátozó intézkedések az élet minden területére, így a sportra is jócskán kihatottak. Ráadásul némi megrökönyödésre – többek között – a szlovák országos labdarúgó-másodosztályt sem említették egy kalap alatt a Fortuna Ligával, így kivételt sem kaptak a folyó bajnokság folytatására.

 

Pedig az ezen a szinten játszó labdarúgóknak a fortunaligás játékosokhoz hasonlóan ez az egyetlen bevételi forrásuk, miután fő állásban űzik a sportot.

 

A héten azonban jó híreket kaptak, még ha nézők nélkül is, de újra kifuthatnak a pályára és harcolhatnak a minél jobb helyezésért.

 

 hirdetes_300x300  

„Október 10. óta nem játszottunk mérkőzést. Mikor leállították a másodosztályt és hat főre korlátoztak az edzéseken résztvevők számát, nem volt megoldható a közös munkavégzés. A szerb légiósaink hazatávoztak, a napokban várjuk visszatérésüket. November 28-án Máriatölgyessel itthon, december 2-án Besztercebányával idegenben, december 5-én pedig Szakolcával mérkőzünk itthon, így legalábbi az őszi fordulók megrendezésre kerülnek. Reméljük, nem lesz szükség valamelyik mérkőzés elhalasztására.”

 

nyilatkozta megkeresésünkre Konczer András, a KFC sajtómenedzsere, akit arról is faggattunk, hogy mennyire nehéz ilyen körülmények között újra felvenni a ritmust.

 

„Szerencsésebb lett volna, ha folytathattuk volna az eredeti menetrend szerint hátra lévő 5 fordulót. Az élsport nem kapcsolható ki és be, az újrainduláshoz szükséges a felkészülés.”

 

Miután a sportért felelős államtitkár (aki csak a Fortuna Liga folytatásáért lobbizott korábban a Központi Válságstábnál – a szerk. megj.) belengette, hogy a szünetelő bajnokságok résztvevői is kaphatnak az ún. elsősegélyből, kíváncsiak voltunk, történt-e előrelépést például a KFC esetében az ügyben.

 

„Nem érkezett semmilyen „elsősegély”. A sportért felelős államtitkár október közepén jelentette be, hogy törvénymódosítás után a polgári társulások – mint a KFC-t működtető Pt. – is jogosultak lennének a kártérítésre. A törvény november végével léphet érvénybe, nincs további információnk.”

 

Mivel a szurkolók továbbra sem térhetnek vissza a lelátókra, a KFC meccsei is legfeljebb az interneten lesznek követhetők. Mint megtudtuk, a tervek szerint a komáromiak mind a két hazai mérkőzését közvetíti majd élőben a futbalnet.tv.

 

Nehéz helyzetben az utánpótlás

 

Bár általában a felnőtt, ún. profi sport kap nagyobb hangsúlyt, nem elhanyagolható az utánpótlásnevelés sem. Márpedig Komáromban komoly utánpótlásnevelés folyik minden korosztályban az egészen kicsiktől a 19 éves fiatalokig.

 

„Az ifisták nem edzenek, edzéstervet kaptak az szakvezetőktől. Egyelőre nincs információ arról, mikor indulhatnának újra a bajnokságok, értelemszerűen arról sem, lesznek-e módosítások a lebonyolításban. A tavalyi szezonhoz képest már az is siker lenne, ha a bajnokságok nem törlődnének, hanem akár rövidített formában is, de befejezésre kerülnének.”

 

zárta Konczer András.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!