Nyitókép: sport.sk/illusztráció

 

Egy ponttal tér haza Rózsahegyről a DAC, miután 1:1-es döntetlent játszott a Fortuna Liga 17. fordulójában az MFK Rózsahegy csapatával. Bár az utolsó percekben nem sok hiányzott egy három pontot érő gólhoz Kalmáréknak, összességében felejthető mérkőzést láthattak a szurkolók.

 

Az első félidő nem bővelkedett helyzetekben. Az első DAC-villanásra egészen a 37. percig kellett várni, mikor is Kalmár a 16-osról lőtte nem sokkal a kapufa mellé a labdát. A dunaszerdahelyiektől hiányzott a feltehetően térdműtétre készülő Davis, az eltiltás miatt kimaradó Blackman, pozitív koronavírus-tesztje miatt otthon marad Schäfer András és Malý is.

 

Az egyébként jól védekező hazaiak rögtön a második játékrész elején, az 51. percben megszerezték a vezetést Kastadinov fejesével.

 

 hirdetes_300x300  

Néhány perccel Kalmár próbálkozott szabadrúgásból, de Macík kapus védte a lövést. A pontmentő gól végül a 75. percben érkezett meg egy Kalmár-Nicolaescu-Ramirez akcióból.

 

A hazaiaknak nyilván nem tetszett az egy pont lehetősége, a 81. percben majdnem sikerült ismét átvenniük a vezetést, de Jedlička bravúrosan védett.

 

A 90+1. percben a csereként beálló Andzouana átadásából duplázhatott volna Ramirez, azonban csak a kapufára fejelte a labdát.

 

MFK Rózsahegy – FC DAC 1904

1:1 (0:0)

51. Kostadinov 1:0 , 74. Ramirez Matheus 1:1

 

DAC:

Kezdő: Jedlička – Müller, Beskorovainyi, Kružliak – Njie – Sommer, Balić, Fábry, Kalmár – Divković, Nicolaescu.
Cserék: Száraz, Bögi, Andzouana, Sharani, Ramirez, Veszelinov
Hiányzók: Blackman (eltiltás), Nebyla, Davis, Friede, Vida (sérülés), Schäfer, Malý (koronavírus)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!