Nyitókép: az RB Leipzig twitter-oldala

frissítve 17:19-kor

 

A német Bundesliga élvonalbeli csapatánál, az RB Leipzignél folytatja pályafutásátt Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott középpályása. A hírt – bár már nem volt épp titok – a klub Twitter-oldalán jelentették be.

 

A 12-szeres válogatott játékos három és fél év után távozott Salzburgból, Lipcsében pedig 2025 nyaráig szóló szerződést kötött. Sajtóhírek szerint az egyébként 25 millió eurós kivásárlási ár helyett 20 millióért távozhatott a játékos azzal, hogy a következő átigazolásakor nevelőklubja 20 százalékot kap még az átigazolási díjból.

 

Szoboszlai ügynökével és édesapjával érkezett csütörtökön Lipcsébe orvosi vizsgálatra, majd alá is írta szerződését. Ezzel eldőlt, hogy válogatottbeli csapattársaival, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal játszhat majd egy csapatban.

 hirdetes_300x300  

 

Az RB Leipzig jelenleg a Bundesliga harmadik helyén áll, ugyanakkor még játékban van a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Bár Szoboszlai a Salzburggal pályára lépett a BL-csoportmérkőzéseken is, ez nem gátolja majd abban, hogy új csapatával is bemutatkozhasson a Bajnokok Ligájában. Julian Nagelsmann vezetőedző akár már a Liverpool ellen is számolhat Szoboszlaival, aki a 17-es mezszámot kapta új csapatában.

 

 

Kapkodtak érte a topcsapatok

 

Hetek óta folyamatosan téma volt a sportsajtóban, hogy vajon hova és mikor igazol majd át a magyar válogatott nagyreményű játékosa. Szoboszlaiért – ha hinni lehet a híreknek – Európa topcsapatai érdeklődtek, és ha nem épp a koronavírus-válság közepén ülnénk, feltehetőleg bően licitáltak volna rá.

 

Nem is csoda! Szoboszlai szenzációs őszt tudhat maga mögött úgy a válogatottal, mint a Salzburggal. Eddigi csapatában 55 bajnokin 16 gólt szerzett és 25 gólpasszt adott.

 

Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt. Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól!

 

fogalmazott Szoboszlai az MLSZ.hu-nak, akinek Gulácsi Péter is gratulált.

 

„Először is gratulálok Dominiknek és nagyon örülök, hogy mellettünk döntött. Nem is kérdés, hogy az RB Leipzig erősödik majd vele, de a válogatott szempontjából is nagyon fontos, hogy a csapatból hárman is napi szinten együtt fogunk edzeni, és remélhetőleg minél több mérkőzésen együtt fogunk játszani.”

 

Marco Rossi szövetségi kapitány is egyértelmű előrelépésnek tekinti Szoboszlai Lipcsébe való igazolását, egyúttal bízik benne, hogy mielőbb alapemberré válik majd új csapatában.

 

„Véleményem szerint Dominik és menedzsmentje ismét jó döntést hozott. Az RB Leipzig egy topklub Európa egyik topbajnokságában, így egyértelmű, hogy Dominik ismét előrelépett egyet a pályafutásában. Bízom benne, hogy minél több játékpercet kap majd új csapatában, és ahogy Salzburgban, úgy Lipcsében is alapember lesz minél hamarabb.”

 

kommentálta Szoboszlai átigazolását Marco Rossi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!