Nyitókép: tasr

 

Hatgólos mérkőzésen végül egy pontot sikerült szereznie a DAC-nak Csák Máté vára alatt. A Trencsénnek így nem sikerült győzelemmel felavatnia új stadionját.

 

Az első játékrész első fele kiegyenlített játékot mutatott, mindkét oldalon láthattunk ígéretes helyzeteket. A 26. percben aztán a hazaiak megszerezték a vezetést, három perc múlva pedig már 2:0-ra vezettek. A DAC játéka mintha kissé szétesett volna, nem tudtak érdemben áttörni a trencséni védőkön.

 

A második játékrészben már egy gyorsabb és pontosabb DAC lépett pályára. Helyzetük ennek ellenére nem volt könnyű, mivel a trencséniek legtöbbször 10-11 emberrel védekeztek a 16-oson belül.

 

 hirdetes_300x300  

Az 56. percben megtört a jég, Nicolaescu szépített, majd pár perccel később Kalmárral szemben voltak szabálytalanok a hazaiak, ami büntetőt ért. Kalmár magabiztosan szerezte meg az egyenlítő gólt a dunaszerdahelyieknek.

 

Nem tartott azonban sokáig az öröm, a hazaiak ugyanis a 70. percben ismét átvették a vezetést – lássuk be, a dunaszerdahelyi védelem ma nem állt épp a helyzet magaslatán.

 

Az indulatoktól sem mentes mérkőzést talán már le is írták a sárga-kék szurkolók, mikor a rendes játékidő letelte után Taiwo bukott fel a trencséni kapu mellett, a játékvezető pedig ismét büntetőt ítélt a DAC javára.

 

A labda mögé ezúttal Ramirez állt bár a hazaiak percekig próbálták meggyőzni tévedéséről a játékvezetőt – feltehetőleg többször fogják még boncolgatni a büntető jogosságát. Ramirez gólra váltotta a büntetőt, a bíró azonban újra visszarendelte őt a fehér ponthoz, mivel néhány játékos korábban lépett be a 16-oson belülre.

 

A DAC játékosa nem jött zavarba, az idegek csatáját végül ő nyerte, mikor ugyanoda, ugyanúgy küldte a labdát. A sárga-kékek ezzel sikeresen megmentettek egy pontot a tavaszi szezon kezdetén.

 

AS TRENCSÉN – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 3:3 (2:0)

Fortuna Liga, 19. forduló, Štadión na Sihoti, Trencsén, 2021.02.14., 15:00
Játékvezetők: Kružliak – Hancko, Jekkel
Nézőszám: nézők nélkül

Góllövők: 26. Kadák, 29. Demitra, 70. Čataković, ill. 56. Nicolaescu, 61. Kalmár (11m), 95. Ramirez

DAC: Jedlička – Kružliak, Müller, Beskorovainyi – Blackman, Christie-Davies, Balić (Schäfer), Andzouana – Kalmár (K) – Nicolaescu (Taiwo), Ramirez
Trencsén: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek, Pirinen – El Mahdioui – Demitra, Kadák, Roguljić (K), Corryn – Čataković

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 45% : 55%
Lövések: kapura: 9:5 , mellé: 3:6
Szabadrúgás: 24:19
Szöglet: 4:5
Les: 1:5

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!