Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Komáromi FC labdarúgó-csapata nem kezdhette meg kéthete a tavaszi idényt az országos másodosztályban, mivel a csapatban felütötte a fejét a koronavírus. Tekintettel arra, hogy mindannyiuknak be kellett tartani a 14-napos karantént, valamint hogy a keret döntő többségét érintette a fertőzés, csak ezen héten kezdhették meg az edzéseket, ezzel együtt a bajnokságot.

 

19 személy fertőződött meg a komáromiaknál Németh Szilárd vezetőedzőt is beleértve, így nem csoda, hogy a lilák nem tudták időben megkezdeni a bajnokságot. A helyzet még most sem épp a legideálisabb, hisz csak hétfőn tartották az első edzést több mint két hét kihagyás után, ma pedig már a pályán kell bizonyítaniuk a poprádi együttes ellen.

 

Hogy ne legyen egyszerű a helyzet, Németh Szilárd vezetőedző a szlovák Sport napilapnak megerősítette, hogy az első két halasztott bajnokit már március 10-én és 17-én pótolniuk kell, tehát alig lesz idejük újra visszaszerezni a téli felkészülés alatt kiépített jó formájukat.

 

 hirdetes_300x300  

„Mi más időpontokat kértünk a halasztott mérkőzések lejátszására, de a döntő szerv nyomást gyakorolt arra, hogy mielőbb sor kerüljön rájuk. Így alakult, el kell fogadnunk. Még mindig érvényes, hogy öt cserelehetőségünk lesz, tehát a terhelést lehetőségünk lesz és alapjában véve muszáj is lesz szétosztanunk az összes játékos között.”

 

fogalmazott Németh.

 

A komáromiak ma a poprádi csapatot fogadnák hazai pályán, azonban a Poprád nem egyezett bele, hogy a lilák élőfüves pályáján játszanak. Ennek következtében alternatív megoldásként a komáromi csapatnak Rendvén (Radava – Érsekújvári járás), az ott található műfüves pályán kell helytállniuk.

 

„Ez egy olyan dolog, amit nem tudok megérteni. Sajnos, ez megint olyan tipikus szlovák dolog… Nemrég még meg akartuk tiltani Zsolnának és Trencsénnek a műfüves pályát. Komáromban kitűnő, száz százalékos állapotban lévő természetes füves pályánk van.  Sajnos a bajnoki mérkőzés helyszíne a klubok megállapodásán áll. A Poprád nem vállalta, hogy ezen játsszon. Sajnálom, hogy hazai csapatként nem dönthetjük el, hogy hol fogunk játszani. Szomorú, végre mindenki felébredhetne!”

 

fakadt ki az edző, aki annak ellenére, hogy a poprádiak első két tavaszi bajnokijukat elveszítették, nem becsüli le az ellenfelet. Megjegyezte, hogy a másodosztályban kiegyenlített a verseny, a csapatok minősége között nincs nagy különbség.

 

„Különösen a mi helyzetünkben biztosan nem lesz könnyű ellenfél”

 

Domonkos: az erőnléti állapotunk nem lehet kifogás

 

Domonkos Kristóf, a KFC fiatal csapatkapitánya a klub közösségi oldalán nyilatkozott a csapat állapotáról és felkészültségéről az idei első bajnokijuk előtt.

 

“A csapat mentálisan jól van, hiszen végre kimozdulhattunk, alig várjuk az első meccset. Fizikálisan nem lesz egyszerű, mivel sok játékost sújtott a vírus, de a héten látottak alapján mindenki rendben lesz. Az erőnléti állapotunk nem lehet kifogás, meg akarjuk nyerni az első mérkőzésünket.”

 

A komáromiak kétfordulós meccshátrányban jelenleg a tabella 13., kieső helyét foglalják el.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A Komáromi FC – Poprád találkozó szombaton 14 órakor kezdődik. Egy héttel később, március 6-án Liptószentmiklóson lépnek pályára a komáromiak, majd március 10-én hazai pályán fogadják Zólyombrézó csapatát.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.