Nyitókép: sport.sk

 

3:2-es vereséget szenvedett a DAC Nagyszombatban a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában.

 

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A DAC már a 9. percben megszerezhette volna a vezetést, mikor is Divkovic és Davis összjátéka után Kruzliak közelről a nagyszombati kapust találta végül el. A 43. percben Ramirez tört be egy szép csellel a hazaiak tizenhatosába, Balic viszont mintegy hat méterre a kaputól nem érkezett a labdához.

 

Mikor már azt gondoltuk volna, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget az első játékrész, Ramirez egy szép csel után 14 méterről talált be a nagyszombati kapuba. 0:1.

 

 hirdetes_300x300  

A második félidőre egyértelműen úgy futottak ki a hazaiak, hogy megfordítsák a helyzetet. Cabral már a 49. percben egyenlített. A DAC játékát innentől temérdeknyi hiba, eladott labda jellemezte, miközben a Spartak egyre csak támadt. A 66. percben kontrából, egy védelmi hibát kihasználva átvette a vezetést a nagyszombati gárda. Ezt követően több esetben is Jedlicka mentette meg a helyzetet a DAC számára, mígnem a 84. percben a csereként beálló Taiwo hálálta meg góllal a bizalmat.

 

Bár azt gondolhattuk volna, hogy legalább egy pontot menteni tud a DAC, a hazaiak más állásponton voltak. A 90+3. percben végül a védőhibák megbosszulták magukat, több lepattanó után Risztovszki varrta be 7 méterről a labdát Jedlicka hálójába, ezzel pedig egy helyett 3 pontot tartott otthon a Spartak.

 

Spartak Nagyszombat – DAC 1904

3:2

49. Cabral, 66. Yusuf, 90+3. Ristovski ill. 45+1. Ramirez, 84. Taiwo

 

Sárga lap: 4. Savvidis, 90+4. Ristovski, ill. 63. Schäfer
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak (K), Davis – Christie-Davies (81. Taiwo), Schäfer – Balić (72. Nicolaescu), Kalmár, Divković (81. Andzouana) – Ramirez
Nagyszombat: Kamenár – Koštrna, Tumma, Twardzik, Mikovič (K) – Savvidis – Cabral (90+4. Gago), Grič, Kolesár (64. Benovič) – Yusuf (90. Kóša), Ristovski

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 50% : 50%
Lövések: kapura: 8:5, mellé: 3:2
Szabadrúgás: 17:14
Szöglet: 9:4
Les: 1:1

 

cikkünk frissül!

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC nagyszombat spartak

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!