Nyitókép: körkép.sk/archív

 

frissítve 17:30-kor

 

Április 27-től ismét lehetőség nyílik szurkolók előtt rendezni sportrendezvényt öt professzionális csapatsport legmagasabb ligáiban.

 

A hoki Tipos extraliga, az ICE HOCKEY LEAGUE, a Szlovák Jégkorong-liga, a Fortuna Liga, a szlovák országos labdarúgó másodosztály, a kézilabda Niké Handball Extraliga (férfiak) és MOL Liga (nők) a férfi és női röplapba Extraliga, és férfi Niké SBL és női Niké Extraliga kosárlabda bajnokság is fogadhat nézőket bizonyos feltételekkel

 

Alapvető követelmény, hogy a rendezők jelentsék be a rendezvény kezdetét megelőző 48 órában szervezési szándékukat a helyileg illetékes Járási Közegészségügyi Hivatalnál, a nézőknek pedig 36 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-teszttel, továbbá 12 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel kell rendelkezniük.

 hirdetes_300x300  

 

A nézők számát tekintve is találunk megkötést. Legfeljebb az  ülőhelykapacitás 25 százalékát lehet elfoglalni, kültéren maximum 2000, beltéren maximum 1000 főig engedhetők be a nézők. Ülni továbbra is csak minden második sorban lehet majd, a légutak megfelelő eltakarása (maszk, reszpirátor, stb.) továbbra is kötelező. Az étel- és italfogyasztás továbbra is tilos.

 

A stadionokba, sportcsarnokokba csak a hazai szurkolók kapnak belépési lehetőséget, a vendégszurkolók továbbra is vehetnek részt élőben a találkozókon.

 

A szervezők kötelesek jegyzéket vezetni a rendezvényen résztvevő személyekről (név, lakhely, születési dátum, telefonszám), majd 30 nap leteltével megsemmisíteni ezt a jegyzéket. A nézőknek belépéskor és kilépéskor is tartaniuk kell egymás között a 2 méteres távolságot.

 

Belépéskor a szervezőnek biztosítania kell megfelelő kézfertőtlenítőt, a rendezvény során pedig megfelelő számú személyzetet kell biztosítania ahhoz, hogy figyelni tudják az előírások betartását.

 

A további sportrendezvényeket, melyekre bizonyos feltételek mellett engedélyt ad a Közegészségügyi Hivatal, nézők jelenléte nélkül kell megrendezni.

 

A részletek bővebben megtalálhatók a Közegészségügyi Hivatal vonatkozó friss rendeletében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!