Nyitókép: Körkép.sk

 

A Fortuna Liga idényének utolsó fordulójában az ezüstérmes DAC a harmadik helyen álló Spartak Trnavát fogadja a Mol Arénában – szurkolói egy részének jelenlétében. A DAC-Nagyszombat rangadó szombat este 19 órakor kezdődik.

 

Nem sok kérdés maradt nyitva a bajnokság végére. A Slovan ismét bajnok lett, a DAC ezüstérmes, a Spartaké a bronz… Épp csak azt nem tudni még, hogy ki lesz az, aki a 11. helyen végezve kénytelen megvédeni helyét a Fortuna Ligában. A II. liga második helyezettje – a Dukla Besztercebánya – ugyanis nagyon szeretne a legfelsőbb bajnokságban játszani nyártól.

 

Ugyancsak érdekes lesz még a 7. helyért folyó harc, ami belépőt jelentene az Európa Konferencia-ligába való selejtezőbe történő bejutásért, ahol a 4-7. helyezett együttesek küzdenek meg a fennmaradó kiadó helyért.

 

 hirdetes_300x300  

Miután már teljesen biztos a DAC és a Spartak végső helyezése is, így már a mai rangadó kezdete előtt megtörténik az éremátadás is a Mol Arénában.

 

A szombati találkozó előtt Dominik Kružliak nyilatkozott a DAC honlapján:

 

„Minőségi a támadójátékunk, igyekszünk offenzív futballt produkálni és boldog vagyok, hogy gyakran betalálunk az ellenfelek kapujába. Bízom benne, hogy az utolsó fordulóban is sikerül gólokat szereznünk és a győzelmen kívül a már említett rekordokat, továbbá a gólkirályt is megünnepelhetjük. Minden lényegi kérdés eldőlt már, de ez nem jelenti azt, hogy hiányzik a motiváció. Végre ismét lehetnek szurkolók a stadionban, még ha csak kis számban is. Igyekezni fogunk jó teljesítményt nyújtani és megmutatni nekik, hogy megérdemelt a második hely”

 

A mai rangadóra összesen 500 néző látogathat ki a hatályos járványügyi előírások értelmében, ami tavaly szeptember óta a legmagasabb nézőszám lesz a Mol Arénában.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2020.03.07. – DAC-Nagyszombat 0:1, gólszerző: Sobczyk, 8619 néző
2020.06.21. – Nagyszombat-DAC 0:2, gólszerzők: Ramirez, Balić, 285 néző
2020.08.22. – DAC-Nagyszombat 2:1, gólszerzők: Ramirez 2 – Pačinda, 6297 néző
2020.11.28. – Nagyszombat-DAC 0:2, gólszerzők: Ramirez, Nicolaescu, 0 néző
2021.3.21. – Nagyszombat-DAC 3:2, gólszerzők: Cabral, Bamidele, Ristovski – Ramirez, Taiwo, 0 néző

 

Azok, akik nem voltak olyan szerencsések, hogy bejussanak a mai meccsre, az M4 Sport+ csatornán, a szlovák közszolgálati RTVS 2-es csatornáján, annak internetes oldalán és a fortunaliga.tv internetes oldalon tekinthetik meg élőben a rangadót.

 

A DAC-Spartak Trnava találkozó szombat este 19 órakor kezdődik. Játékvezetők Ziemba – Jekkel, Kováč.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!