Nyitókép: mlsz.hu

 

Pénteken a taktikán volt a fő hangsúly a válogatott edzésén, amelyen egyedül Gazdag Dániel dolgozott külön a csapattól. A válogatott médiaközpontjában tartott sajtótájékoztatón Sigér Dávid és Schön Szabolcs válaszolt az újságírók kérdéseire – számolt be az mlsz.hu.

 

Szerintem nem a személyünket kell kiemelni, hanem a rendszert és szemléletmódot, amellyel a kapitány kiválogatja a játékosokat – nyilatkozta a Ferencváros futballistája, aki szerint párhuzamot lehet vonni a Fradi BL-mérkőzései és az Eb között. – Ez némi előny lehet, hogy néhányunk nem is olyan régen meg tudott mérkőzni olyan ellenfelekkel, akik jobb erőket képviseltek, az élvonalhoz tartoztak. Ezt a tapasztalatot szerintem a válogatottban is kamatoztatni lehet.

 

Sigér Dávid arra is kitért, ha lesz rá lehetősége, távolról is próbálkozni fog kapura lövéssel, de a pontrúgások elvégzése nem az ő feladata lesz.

 

Gólt, gólokat akarunk szerezni, az csalódás lenne, ha ez nem sikerülne. Persze pontot, pontokat is szeretnénk gyűjteni, de ez azon is múlik majd, hogy melyik találkozón állnak számunkra a legjobban a csillagok.

 

 hirdetes_810x300  

Végül a 2016-os, Portugália elleni találkozót is felelevenítette a válogatottban 2019-ben bemutatkozott játékos:

 

Öt éve Debrecenben, egy szabadtéri kivetítőn néztük a portugál meccset a családommal és rengeteg szurkolóval. Nagyszerű érzés volt; sosem felejtem el, hogy ugrottak fel a három magyar gólnál az emberek. Jó érzés arra gondolni, hogy most én is azért dolgozhatok a pályán, hogy ekkora örömet szerezzek a szurkolóknak és minden magyar embernek.

 

A nemrég a tengerentúlra igazolt Schön Szabolcs pedig arról beszélt, mekkora öröm számára, hogy először kapott meghívót a felnőttek közé, és be is került a végleges Eb-keretbe:

 

Minden perc rengeteget számít, amit itt tölthetek a válogatottban, és akkor sem leszek elkeseredve, ha csak kevesebb lehetőséget kapok majd a pályán. Még fiatal vagyok, ez még nem az én Európa-bajnokságom lesz, tudom, hogy nekem még fel kell magamat építeni

 

– fogalmazott az FC Dallas labdarúgója, aki a 2020-2021-es szezon felfedezettje lett Magyarországon.

 

Schön Szabolcs végül hozzátette: lépésről lépésre kell haladni és mindig a következő találkozón hozni a legjobb teljesítményt.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.