Nyitókép: körkép-kollázs

 

A mai nappal megkezdődnek a foci Eb-n a nyolccaddöntős párharcok.  Eközben a Sports.ru közzétett egy rangsort a kontinensviadalon résztvevő szövetségi kapitányokról. Pontosabban az éves keresetükről.

 

A tornán 24 nemzeti csapat vett részt, így a rangsorban ezen országok szövetségi kapitányainak fizetését vették figyelembe és rangsorolták azt. Nem túl meglepő, hogy a legtöbbet a németek költik erre a célra – a torna után búcsúzó Joachim Löw havonta nagyjából 400 ezer eurót keres, ami éves szinten 4,75 milliós bevételt jelent.

 

A második helyen az Eb egyik nagy esélyesének tartott vb-győztes francia válogatott kapitánya, Didier Deschamps áll. Az 52 éves szakember a Sports.ru szerint évente 4,39 millió eurót keres. Harmadik a sorban az 50 esztendős Gareth Southgate, aki havi szinten 250 ezer eurót, tehát évente 3 milliót keres.

 

 hirdetes_300x300  

A lengyeleket nem túl régóta irányító Paulo Sousa nyilván nem hozta meg a várt eredményt, ennek ellenére évente 850 ezres fizetésért vállalta Lewandowskiék irányítását, amivel a középmezőnybe tartozik.

 

A magyar válogatottal a halálcsoportot megjárt, és abban remekül helytálló Marco Rossi fizetése, ha hinni lehet a híreknek, évente 300 ezer eurót tesz ki, miközben a tornától szintén búcsúzó, két vereséget is elszenvedő szlovák válogatott edzője, Štefan Tarkovič 180 ezer eurót kap éves szinten a szlovák szövetségtől.

 

A Sport.ru rangsora alapján – Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!