Nyitókép: Ttrinitas Sport Club

 

2021. július 3-4-5-én a festői szépségű túrócszentmártoni járás adott otthont a Merida Road Cup versenysorozat legutóbbi helyszínének. Felsőkálnok és Béla község biztosították a változatos, emelkedőkkel tarkított terepet a Trinitas Sport Club versenyzőinek is. Az igényes versenyen a klubot Magyar Bálint, Szabó Ákos és Ernest Szigl képviselték.

 

Az első nap egy rövid 4,2 kilométeres, emelkedőben végződő bevezető időfutam volt. Az itt szerzett idő hozzáadódott a következő két napon nyújtott teljesítményhez.

 

 hirdetes_300x300  

A második napon 101,2 kilométeren versenyeztek, 11 alkalommal kellett megküzdeni a 9,2 km hosszú távval, ami rögtön az elején meredek, 5,1% emelkedővel kezdődött.

 

Magyar Bálint. Kép: Ttrinitas Sport Club

 

A versenyzők felkészültségét a második nap után az is igazolja, hogy Magyar Bálint és Ernest Szigl a főmezőnnyel értek be a célba. Az első 11 versenyző azonos időt kapott.

 

A harmadik versenynapon a kerékpárosoknak némileg rövidebb, 97,6 km-es távval kellett megbirkózniuk. A verseny nehézsége az volt, hogy rögtön 6,3% emelkedővel kezdett és több kisebb domb nehezítette a 12,2 km-es kört, amit 8x kellett letekerni a versenyzőknek!

 

Ernest Szigl és Szabó Ákos. Kép: Ttrinitas Sport Club

 

Összesen 203 km-t versenyeztek le a három nap alatt! Az eredményeket összegezve: Bálint ebben az erős mezőnyben a nagyon szép, 7. helyen végzett. Ákos, aki inkább a sík és a sprint versenyeken teljesít kiválóan, itt a dombokkal nehezített körversenyen is szépen helytállt és 16. lett. Ernest sajnos nem lett értékelve, mert az utolsó pályát nem tudta végül befejezni egészségügyi gondok miatt.

 

A Merida Road Cup versenysorozat pontversenyében Magyar Bálint az összetett negyedik helyet foglalja el 123 összpontszámmal, a 65 versenyző közül az elite kategóriában.

 

Ttrinitas Sport Club/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.