Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Nem mintha kérdéses lett volna, de bejutott a negyeddöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután kiváló harmadik negyedére építve 11–8-ra nyert az Egyesült Államok ellen. Hétfőn az Olaszország elleni rangadóval zárja a csoportkört.

 

A magyar válogatott az első fordulóban 10–9-re alulmaradt Görögország legjobbjaival szemben, majd 16–11-re győzött a házigazda japán együttes ellen, aztán a dél-afrikaiakat verte nagyon magabiztosan, 23–1-re.

 

 hirdetes_300x300  

„Szépen emelkedik a játék minősége, szeretném, hogy ez egy lineáris vonal legyen, eddig jó az irány. Az amerikai jó csapat, de azért vannak nála jobbak is, például az olasz, amellyel biztosan parázs meccset vívunk majd a csoportelsőségért”

 

– mondta az MTI-nek Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki kiemelte, egyelőre továbbra is az a cél, hogy a negyeddöntőig épüljön a válogatott játéka.

 

„Ez volt a legjobb mérkőzésünk eddig, talán 80–85 százalékon lehetünk, de az olaszok ellen még több kell, a 100 százalékot pedig a negyeddöntőre kell elérni”

 

– értékelt Manhercz Krisztián, aki szerint a harmadik negyedben törték meg az amúgy jó erőkből álló amerikaiakat azzal, hogy feljavult a védekezésük.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.