Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt, archív felvétel

 

Határozott, 4:1-es győzelmet aratott a Komáromi FC Bártfán a szlovák országos másodosztály 3. fordulójában, ezzel továbbra is megőrizték veretlenségüket a lilák.

 

A múlt heti Zsolna elleni hazai döntetlen után fontos volt, hogy idegenben ne veszítsenek pontokat Radványi Miklós védencei, akik már az első félidőben is nyomást gyakoroltak a bártfai kapura. Bár az első kapura tartó lövést a komáromiak jegyezték, a bártfaiak már a 13. percben büntetőhöz jutottak, miután Bréda kapus sárgalapot kapott szabálytalanságért a 16-oson belül.

 

Mégsem örülhettek a hazaiak, mert a komáromiak hálóőre magabiztosan védte a tizenegyest, így nem került hátrányba a vendégcsapat. Sőt! A 27. percben Domonkos szögletét Varga Péter bólintotta határozottan a kapuba, ezzel megszerezte a vezetést a csallóközi gárda. Nem tartott azonban sokáig az öröm, miután a 30. percben a hazaiak is szöglethez jutottak, melyből megszületett egyenlítő találatuk is.

 

 hirdetes_810x300  

Az első játékrész további része kiegyenlített volt, mind a két csapat igyekezett nyomás alatt tartani a másik fél tizenhatosát. A második félidőre aztán felpörögtek az események, mind a két csapat szerette volna a maga javára fordítani a meccset.

 

Míg a hazaiak többször is szögletből veszélyeztettek, addig a komáromiak villámgyors kontrákkal és rövidpasszos, egyérintős játékkal igyekeztek megszerezni a három pontot. A taktika meghozta gyümölcsét: a 63. percben Tóth Gábor, a 69-ben Ganbold, a 75-ben pedig Györgyi talált be a bártfai kapuba, ezzel fölényes, 4:1-es győzelmet aratott a komáromi gárda.

 

A három pont így utazik a Csallóközbe, a most már hétpontos KFC pedig a tabella éléről várja a jövő heti hazai bajnokit, mikor is a Slovan U21-es csapatát fogadják a Pintyőkeligetben.

 

A komáromi kezdőcsapat, forrás: Komáromi FC

 

A végeredmény, forrás: Komáromi FC

 

Öltözői ünneplés Bártfán:

 

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.