Nyitókép: SITA/AP Photo/Joan Monfort

 

Néhány napja az egyik fő téma labdarúgó körökben, hogy Lionel Messi akarata ellenére távozik az FC Barcelona csapatától. Az argentin világklasszis labdarúgó vasárnap a Camp Nou-ban tartott sajtótájékoztatón búcsúzott el, és indokolta meg, miért kényszerült arra, hogy 21 év után elhagyja a katalán klubot. Arról nem esett szó, hol folytatja a karrierjét – kérdésre válaszolva Messi annyit mondott: a PSG is egy lehetőség, de még semmi sem dőlt el – írja a nemzetisport.hu.

 

„Nem tudom, képes leszek-e beszélni – kezdett bele mondandójába Lionel Messi. – Az utóbbi napokban csak gondolkodtam és gondolkodtam, mit is mondhatnék, de semmire sem jutottam, leblokkoltam. Nagyon nehéz nekem ennyi év után, hiszen itt élek régóta, nem voltam erre felkészülve. Még az idén is meg voltam győződve arról, hogy itt folytatom, hiszen mindannyian így akartuk, de hiába szeretek itt élni, hiába imádom a klubot, ma mégis el kell köszönöm.”

 

A folytatásban Messi röviden felidézte, hogyan és mikor érkezett a klubhoz, mennyire élvezte mind futballistaként, mind családapaként a Barcelonában felépített életét.

 

„Nem tudtam elképzelni, hogyan búcsúzzak, hiszen meg sem fordult a fejemben, hogy elmegyek. De így semmiképpen sem szerettem volna elköszönni, inkább a játéktéren, egy utolsó nagy ovációtól kísérve. Nem is tudom elmondani, mennyire hiányoztak a szurkolók a világjárvány alatt. Remélem, valamikor, valamilyen szerepben visszatérhetek a klubhoz.”

 

 hirdetes_810x300  

Messi a feleségétől, Antonela Rocuzzótól kapott zsebkendővel addig is törölgette már a könnyeit, de a bevezető beszédét követően nem bírta tovább – miközben a megjelentek (köztük a jelenlegi csapattársak, valamint a régiek közül olyan csillagok, mint Xavi és Carles Puyol) vastapssal búcsúztak tőle, kitört belőle a zokogás.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!