Nyitókép: Körkép.sk/Buday Mária

 

Komárom városvezetése, valamint a város polgárai augusztus 9-én délután hatalmas lelkesedéssel várták az olimpiáról hazatért bronzérmes kajakosokat. Az ünnepség alkalmából a Klapka téren felállított nagyszínpadon Drahuša Dobrovičová  tévériporter, valamint Demin Viktor a Komáromi Kajak-Kenu Klub elnöke fogadta a győztes csapatot, valamint kíséretüket.

 

Az 500 méteren induló, Szlovákiát képviselő K4-es hajó egységéből ketten, Vlček Erik és Botek Ádám a komáromi kajak-klub tagjai. A szlovákiai négyes további résztvevői, Baláž Samuel, valamint Myšák Denis, akik Pozsony egy-egy klubjának kajakosai, szintén részt vettek a nagyszabású komáromi tiszteletadó rendezvényen.

 

A bronzérem megszerzésében természetesen nagy szerepe volt edzőiknek Likér Péternek és Wiebauer Anrejnek, valamint Viszlai Igor masszőrnek, továbbá az őket kísérő sportorvosnak.

 hirdetes_300x300  
fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

Megható pillanatnak számított, amikor harsonák hangjaira, valamint a többszázas tömeg üdvrivalgására, a népviseletes ruhákba öltözött Slovenskí rebeli táncegyüttes színes sorfala, és a nagymúltú Komáromi Szekeresgazdák Hagyományőrző Egyesület népies eleganciája mellett elhaladtak. A színpad közelében pedig a komáromi kajak-klub ifjú növendékei várták nagy lelkesedéssel és tisztelettel a hazatért bronzérmeseket.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

Mindezek előtt azonban Dobrovičová műsorvezető a jelenlegi klub-elnök, Demin Viktor sikereit ecsetelte, aki kajakozóként számos Európa- és világbajnokságot tudhat maga mögött. A sikeres versenyző pedig egykori edzőjét, a legendás hírű Sós Tibort kérte a színpadra, és mondott köszönetet sok évtizedes áldozatkész tevékenységéért.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

Ezt követően került sor a győztes csapat felvonulására, ahol a műsorvezető egyenként bemutatta a sportolókat, ismertetve pályafutásukat. Mindezek kiegészítésére feltett néhány személyre szabott, többnyire humoros kérdést, amelyeket a bronzérmesek frappánsan megválaszoltak, a többszázas tömeg pedig lelkesen éljenzett és tapsolt.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

Érdekesség, hogy a 39 éves Vlček Erik másfél évtizeddel idősebb huszonéves társainál, (ami viszont egyáltalán nem szembetűnő) idén a hatodik olimpián vett részt, amivel szlovákiai csúcstartó. Athénben 2004-ben bronzérmes, Pekingben 2008-ban és Rióban 2016-ban ezüstérmes volt az akkori négyessel, és ezekhez szerezték meg Tokióban a jelenlegi bronzérmet. 

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A másik, komárominak számító fiú, Botek Ádám, tulajdonképpen virti, és élete első olimpiáján vett részt, ugyanúgy, mint Baláž Samuel, így ők első olimpiai érmüket szerezték most meg. Myšák Denis résztvevője volt már a riói olimpiának is, ahonnan ezüstéremmel tértek haza.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A győztes csapatot a városvezetés részéről Keszegh Béla polgármester köszöntötte, és örömmel nyugtázta, hogy ebben az esztendőben a Világkupán és az Európa Bajnokságon is  kiváló eredményt értek el, s mindezzel példaképei a komáromi ifjúságnak. Hangsúlyozta továbbá az edző, Likér Péter nagyszerű taktikáját is, aki a korábbiaktól eltérően, 500 méteres távra készítette fel a fiúkat.

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

A színpadi rendezvényt követően, a főtérre kihelyezett négy asztalnál a négy sztár fogadta rajongóit, akik több órán át sajátkezű aláírásért sorakoztak a Tokiói Nyári Olimpia bronzérmes helyezettjeinél.

 

A komáromiak nagyon büszkék e folyóktól övezett város nagyszerű fiaira!

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

fotó: Körkép.sk/Buday Mária

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.