Nyitókép: dac1904.sk

 

A bajnoki idény negyedik mérkőzésére készül a DAC. Mint ismert, eddig két vereséggel és egy győzelemmel csupán tabella 8. helyét foglalja el a tavalyi ezüstérmes. Mai ellenfelének ennél jóval simábban indult az idény, egy győzelmével és két döntetlenével 5 pontot gyűjtött a Szenice, ami a tabella 5. helyét jelenti számára.

 

Jó hír lehet, hogy Eric Davis már teljes értékű edzésmunkát végez társaival, hamarosan pedig Blackman is csatlakozhat a többiekhez. Németh Antal vezetőedző már Milan Dimunra is számíthat, aki múlt héten adminisztratív okok miatt hiányzott.

 

Kalmár Zsoltra sajnos még hónapokig várni kell, jelenleg Sebastian Nebyla pályára lépése pedig még kérdéses.

 

 hirdetes_810x300  

Milan Dimun öt év után tért vissza Szlovákiába a lengyel Ekstraklasából.

 

„Természetesen nagyon várom már, hogy újra pályára léphessek a szlovák élvonalban. Felkészültnek érzem magam. Bízom benne, hogy segíthetek a csapatnak a három pont megszerzésében Szenicén. Teljes odafigyeléssel kell futballoznunk, igyekezni kapott gól nélkül lehozni a találkozót és bízni benne, hogy betalálunk. Szintén fontos lesz betartani az edzői utasításokat és útmutatásokat. Csak ebben az esetben lehetünk sikeresek”

 

jelentette ki a Kassa és a krakkói Cracovia egykori labdarúgója.

 

A múlt heti nagyszombati, Szered elleni fiaskó után Schäfer András meglehetősen feldúltan nyilatkozott.

 

„Egy ilyen meccs után nem igazán lehet mit mondani, nagyon csalódott vagyok. Az ellenfélnek nem volt helyzete, nekünk négy is, de mi nulla gólt lőttünk, a Szered egyet. Az ellenfél szívvel-lélekkel futballozott, ez miatt meg is érdemelte a sikert, a párharcokban is ők voltak a jobbak. Nem szeretnék senkit sem megbántani a médián keresztül, ezt az öltözőben kell megbeszélnünk. Én szégyellem magam a legjobban a teljesítményünk után. Sajnálom a szurkolóinkat, hogy ezt kellett nézniük kilencven percig. Az egy dolog, hogy esetleg otthon megnyerjük a meccseket, de ha szeretnénk valamit elérni, akkor idegenből is hoznunk kell a pontokat. Pláne olyan ellenfelekkel szemben, amelyekkel összehasonlítva – senkit sem megbántva – sokkal jobb játékoskerettel rendelkezünk. Ezt azonban tegnap a pályán nem lehetett látni”

 

nyilatkozta a magyar válogatott labdarúgó.

 

Nehéz helyzetben is tartja magát egyelőre a Szenice

 

A bajnokság indulása előtt a FIFA megtiltotta az erdőhátiaknak, hogy benevezzék a nyári erősítéseiket. Ennek az okai régebbi tartozások voltak, amelyeket csak a bajnokság kezdetének a hetén egyenlítettek ki. Az első bajnoki forduló napján ezért még azt kellett oldaniuk, milyen játékoskerettel vágnak neki egyáltalán az élvonalbeli küzdelmeknek.

 

Mindezen gondok ellenére azonban a vártnál sokkal jobban sikerült a Szenice szezonrajtja, hiszen három mérkőzést követően a Nagyszombat elleni hazai győzelem, és a Rózsahegyen, valamint az Aranyosmaróton elért döntetlennel a táblázat ötödik helyén állnak.

 

A mai találkozót a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetíti élőben. A Szenice-DAC bajnoki mérkőzés 18 órakor kezdődik, játékvezetők: Kružliak – Weiss, Straka.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.