Nyitókép: fradi.hu

 

A Fradi játékosai kedden délután landoltak Bernbe, ahol 2021. augusztus 18-án, szerdán 21 órától megkezdik szereplésüket az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének rájátszásában. A svájci aranyérmes Young Boys együttese elleni összecsapást megelőzően kedden az FTC vezetőedzője, Peter Stöger és védője, Adnan Kovacevic vett részt sajtótájékoztatón a Stadion Wankdorfban.

 

Fontos és izgalmas feladat vár ránk, az idei selejtezős szereplésünk eddigi legfontosabb állomása következik. Sokat elértünk az eddigiekben, de folytatnunk kell az utat. Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, lehetséges, hogy kiharcoljuk a továbbjutást – kezdte Peter Stöger, aki újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: Tokmac Nguen játékára ezúttal nem számíthat. – Mindkét csapat számára fontos lesz a szerdai selejtező, a Young Boys és a Ferencváros számára is óriási esélyt jelent. Valószínűleg ellenfelünk számít a párharc esélyesének, ám ne feledjük, legutóbb a Slavia Praha volt a favorit, mégis itt vagyunk.

 

Az osztrák szakember arról is beszélt, hogy mire számít a svájciaktól.

 

A Young Boystól agresszív játékot és offenzív védekezést várok, bizonyára keresni fogják az utat a kapunk elé. A YB képes magas tempóban futballozni, főleg a szélsők részéről számíthatunk majd komoly nyomásra. Valószínűleg már a meccs elején kiderül majd, hogy hogyan tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket.

 

 hirdetes_300x300  

Vajon ki kezd a Prágában kiállított, így eltiltott Eldar Civic helyén? A mindössze 18 éves Csontos Dominik, esetleg az „átirányított” Botka Endre? – kérdezte az egyik helyszínen dolgozó magyar újságíró.

 

Azt természetesen nem árulhatom el, hogy mi lesz a kezdőcsapatunk, majd az edzést követően meglátjuk. Csontos Dominik sokat fejlődött, elégedett vagyok a munkával, át kell gondolnunk, hogy mentálisan megérett-e a feladatra. Röviddel a selejtező előtt fogunk dönteni a kezdő tizenegyet illetően

 

felelte Stöger.

 

Kubatov: a háromszori csoportkörbe kerülés már nem lehet véletlen

 

Mennyire fáradtak a játékosok? – szólt a következő kérdés.

 

A Young Boys és a Ferencváros is háromnaponta pályára fog lépni karácsonyig, ez magas terhelést jelent, egyúttal kevés időt biztosít a pihenésre. Meg kell találnunk az egyensúlyt a terhelés és a rehabilitáció között – mondta el Stöger, aki végezetül arról is beszélt, hogy mit jelentene számára, ha a YB kiejtésével a Ferencváros újra bejutna a BL csoportszakaszába. – Edzőként még soha nem szerepeltem a BL csoportkörében, ezért azt gondolom, hogy edzői karrierem első csúcspontja lenne, ha kivívnánk a kvalifikációt.

 

A 27 éves bosnyák hátvéd, Adnan Kovacevic szerint kemény meccs vár a Ferencvárosra, ám a csapat felkészült.

 

A lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk. Bízom abban, hogy pozitív eredménnyel térhetünk majd vissza Budapestre

 

jelentette ki, majd hozzátette: a küldöttség jól utazott és elégedett a szálláskörülményekkel is.

 

A Stadion Wankdorf műfüves borítása mennyiben jelenthet hátrányt? – faggatták Kovacevicet.

 

Hétfőn Magyarországon is műfüvön gyakoroltunk már, szóval azt gondolom, hogy nem fog gondot okozni. Az előző selejtezőkörben, a Zalgiris vendégeként is műfüvön játszottunk, a legjobbra törekszünk a Young Boys ellen is.

 

zárta a zöld-fehérek védője.

 

fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!