Nyitókép: nemzetisport.hu/Szabó Miklós

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője pénteken beszélgetésen vett részt a Tihanyban rendezett Tranzit közéleti fesztiválon. Rossi az eseményen beszélt a külhoni magyar játékosok kérdéséről is.

 

Mint fogalmazott, a határokon túli, magyar kisebbség által lakott régiók labdarúgói közül jó néhányan szerepelhetnek akár a magyar válogatottban, akár annak az országnak a válogatottjában, ahol élnek.

 

„A szövetség segítségével figyeljük azokat a játékosokat, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatottnál, lehetőséget teremtve arra, hogy adott esetben valóban pályára lépjenek. A szememben meghatározó szempont – túl azon persze, hogy az illető valóban válogatott minőséget jelent-e –, hogy a futballista motivált-e, valóban akar-e a magyar válogatottban játszani. Ne én legyek az, aki meggyőzi őket, hogy nálunk szerepeljenek. Legyenek ők azok, akik meggyőznek engem arról, hogy rászolgálnak a válogatott behívóra. A magyar válogatottban játszani jelentsen valami olyasmit, amit belül kell érezni. Büszkeséget, amire vágysz. Ha nekem edzőként győzködnöm kell a játékost, aki feltételeket szab, akkor valami már nem jó.”

 

fogalmazott a szövetségi kapitány.

 hirdetes_300x300  

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.