Nyitókép: Magyar Bálint a szökevénycsoport elején

 

Fantasztikus hangulat, kiváló szervezés mellett vett részt a dunaszerdahelyi Trinitas Sport Club két versenyzője, Magyar Bálint és Szing Erneszt a „Piere Bagette“ színeiben az augusztus 22- én Szlovákiában első ízben megrendezett – „L ’Etape Slovakia“ versenyen Pozsonyban. A rangos esemény méltón idézte a „Tour de France“ kerékpáros versenyek fesztivál hangulatát.

 

Idén Szlovákia, és ezen belül Pozsony lett a 14 kiválasztott helyszín egyike a világ minden tájáról, ahol az esemény zajlott. A főverseny útvonala a Pozsony – Devín – Stupava – Borinka – Lozorno – Jablonové – Pernek – Pezinská Baba – Limbach helyeken haladt végig a Kis -Kárpátok hátsó részén a kamzíki célig.

 

Ján NEMČKO és Pavol HAVRILA

 

 hirdetes_300x300  

A résztvevők száma 569 -re emelkedett. Ebből 259 kerékpáros volt, a rövidebb, RIDE útvonalon ( 65 km), míg 310 kerékpáros a hosszabb RACE ( 117 km) távon versenyzett. Összességében ez volt eddig a legnagyobb rendezvény Szlovákiában a résztvevők számát tekintve, ahol a profi és amatőr kerékpáros együtt mérhette össze erejét a nagyon igényes távon.

 

Peter MAURSKÝ

 

A nagyon magas szinten megrendezett versenyen  dunaszerdahelyi kerékpárklub bringásai méltón álltak helyt , ahol jelen esetben nem csak klubjukat és városukat képviselték. Bálint és Ernest ezen a versenyen a Pierre Baguette színeiben indult, ugyanis felkérést kaptak, hogy csatlakozzanak a csapathoz, ami részvételükkel meg is hozta a sikert. Csapatban a dobogó második fokára állhattak fel. A nyolctagú csapat első öt legjobb ideje számított az összértékelésben.

 

Pierre Baguette csapat és Didi az ördög

 

A Pierre Baguette csapat összeállítása:

 

Szigl Erneszt,   Peter MAURSKÝ,  Pavol HAVRILA,  Ján NEMČKO,  Marek ZAŤKO,  Martin BENEŠ,  HAVRILLA Gabi,  MAGYAR Bálint

 

MAGYAR Bálint – abszolút 11., kategória 11.

Peter MAURSKÝ- abszolút 12., kategória 12.

Ján NEMČKO- abszolút 25., kategória 3. (40-49)

Pavol HAVRILA- abszolút 28., kategória 1. (60+)

Marek ZAŤKO- abszolút 36., kategória 25.

Szigl Erneszt – abszolút 45., kategória 32.

 

Magyar Bálint- bukás után a célban

 

Körkép.sk/ Trinitas Sport Club sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.