Nyitókép forrása: nemzetisport.hu/Török Attila

 

Bolla Bendegúz szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak harciasságban fel kell vennie a kesztyűt az albán csapat játékosaival ahhoz, hogy a szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen jobb eredményt érjen el, mint szeptemberben a tiranai találkozón.

 

„Direkt futballt játszik az albán együttes, amely kifejezetten harcos csapat, játékosai keresik a párharcokat, ebben mindenképpen fel kell nőni hozzájuk” – mondta a telki edzőtáborban tartott keddi sajtótájékoztatón a Grasshoppersnél futballozó szélső hátvéd, aki szerint emellett az vezethet sikerre, ha nyomás alá tudják helyezni a riválist.

 

Saját formájáról úgy vélekedett, hogy kifejezetten jó passzban érkezett Magyarországra, mert svájci klubcsapata előző két meccsén egyaránt gólt szerzett. Megjegyezte, albán válogatott csapattársának, Ermir Lenjaninak azt kívánta, hogy vesztesen távozzon majd Budapestről.

 

 hirdetes_300x300  

„Ha a statisztikát nézzük, akkor mondhatjuk azt, hogy előny számunkra a zárt kapu, de a nézők hiányozni fognak, hiszen mindig óriási hangulatot teremtenek a stadionban. Most meg kell oldanunk nélkülük.”

 

– utalt a 21 éves Bolla arra, hogy nézők nélküli meccseken kifejezetten jó a nemzeti együttes mérlege.

 

Vécsei Bálint sajnálja, hogy a drukkerek nem tudnak majd segíteni szombaton a csapatnak, de megjegyezte, a játékosok a pandémia alatt az elmúlt másfél évben hozzászokták a nézők nélküli összecsapásokhoz.

 

„Elég rég voltam válogatott, de mindig is hittem benne, hogy újra itt lehetek. Minden válogatott mérkőzést úgy néztem, hogy szeretnék visszakerülni a csapathoz. Nagyon örültem a meghívónak, hiszen nagyon sok munkát fektettem bele. Ha valaki egyszer felveszi a válogatott mezt, az után szeretne folyamatosan itt lenni és végig ez dolgozott bennem, hogy újra itt legyek.”

 

– mondta a Ferencváros középpályása, aki eddig kétszer öltötte magára a címeres mezt még 2014-ben. –

 

„Boldog vagyok, hogy sikerült olyan formába lendülni, hogy felfigyelt rám a szövetségi kapitány is, szeretném kihasználni minden pillanatát. Ez nyilván köszönhető Peter Stögernek is, aki a Ferencvárosban megadta nekem a bizalmat. Az előző időszakban ezt nem kaptam meg Szerhij Rebrovtól, és nem is éreztem úgy, hogy számolnának velem. De nem adtam fel egy pillanatra sem, tudtam, hogy el fog jönni az én időm. Nagyon pozitív időszakot élek meg a klubcsapatomban, szeretném, ha ez folytatódna a válogatottban is. Régen volt az a meccs Albánia ellen, amin pályára léptem, akkor nyertünk, szeretném megtartani ellenük a száz százalékos mérlegemet. Tudjuk, mennyire fontos ez a meccs, s azt is, hogy nehéz lesz a szurkolók nélkül, de van már tapasztalatunk erről is, ez nem lehet probléma. Az albánok közül nagyon sokan szerepelnek az olasz bajnokságban, topjátékosaik vannak – erről beszélt nekünk Uzuni is, hogy egyénileg nagyon jó kvalitású játékosok alkotják a válogatottjukat. Nekünk inkább csapatként kell egységesnek lennünk, abban van az erőnk, ha egymásért küzdünk.”

 

A 28 esztendős futballista is beszélgetett a szombati vb-selejtezőről albán csapattársával, Myrto Uzunival, ez alapján úgy véli, az albánok egyénileg nagyon jók, ezért a magyaroknak csapatként kell egységesnek lenniük, hogy visszavágjanak az egy hónappal ezelőtti, 1-0-s vereségért.

 

A magyar szövetség kedden délután azt közölte, hogy az RB Leipzig középhátvédje, Willi Orbán klubcsapata hétvégi mérkőzését betegség miatt hagyta ki, és „továbbra sem teljesen egészséges, így a mai napon nem csatlakozott a válogatott keretéhez”. Érkezésének időpontja állapotának javulásától függ.

 

A csoport negyedik helyén álló magyar együttes szombaton 20.45-től fogadja a második Albániát, amelyet győzelemmel megelőzne. A hatosból az első helyezett jut ki a 2022-es katari vb-re, a második pótselejtezőn küzdhet tovább a részvételért.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT OKTÓBERI KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán* (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek)

 

MTI, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!