Nyitókép: dac1904.sk/Lelkes Ernő

 

Üres kézzel távozott Poprádról, a liptószentmiklósi csapat átmeneti otthonából a DAC, ezzel megszakadt a sárga-kékek hárommeccses győzelmi sorozata.

 

Bár a dunaszerdahelyiek próbálkoztak többet, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. Az addig erőtlenebb oldalukon, a jobb szárnyon vezettek támadást, és egy gyors, egypasszos játék végén Voško kapásból talált Jedlička kapujába – 1:0.

 

A második játékrészben mindkét oldalon akadtak ígéretes helyzetek, bár a hazaiak ezen a téren jobban álltak.

 

 hirdetes_810x300  

Ebben a meccsben számunkra most csak egy pozitív elem volt: ismét számíthatunk arra, hogy Jedličkát remek védései miatt beválogatják a forduló válogatottjába. Sovány vigasz, ennél sokkal jobban örültünk volna a három pontnak, de ma még a döntetlenre sem futotta a játékunkból. Három győztes meccs után a negyedik már nem jött össze. Jövő héten szombaton a Szered ellen javíthatunk.

 

foglalta össze a mérkőzés után a DAC kommentátora.

 

Edzői értékelés:

 

Németh Antal (DAC): „Nem tudok semmi jót mondani, nem érdemeltünk volna győzelmet. Gratulálok a hazai csapatnak. Nagyon csalódottak vagyunk, mert szerettük volna megszerezni a három pontot. A korábbi három meccsünket megnyertük, és erre a találkozóra is ugyanúgy készültünk. Jelen pillanatban nem tudom megmondani, miért játszottunk ilyen rosszul. Tele volt a játékunk technikai hibával, ezért helyzeteket sem tudtunk kidolgozni. A hazaiak a játékosaimmal ellentétben jól játszottak és küzdöttek az utolsó sípszóig.”

 

Marek Petruš (Liptószentmiklós): „Nagyon jó ilyenkor meccset értékelni. Egy erős csapat ellen nyújtottunk remek teljesítményt. Olyan taktikával készültünk a héten, amellyel le lehet győzni az olyan minőségi csapatokat, mint a DAC. A játékosaim az utolsó pontig végrehajtották az utasításaimat. Kevesebbet járt a lábunkon a labda, de veszélyesebbek voltunk az ellenfél kapujára. A mérkőzés a mieinkről szólt, nem az ellenfél játékosairól. A szurkolók támogatását is éreztük a lelátóról. Köszönöm a fiúknak a mai teljesítményt.”

 

 

MFK TATRAN LIPTÓSZENTMIKLÓS – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (1:0)
Fortuna Liga, 13. forduló, Štadión FK Poprad, Poprád, 2021.10.30., 18:00
Játékvezetők: Somoláni – Poláček, Kmec
Nézőszám: 550
Góllövők: 29. Voško
Sárga lap: 79. Laura, ill. 90. Schäfer
DAC: Jedlička – Blackman (65. Beskorovainyi), Kružliak (K), Muhamedbegović, Davis – Andzouana, Dimun (80. Sharani), Schäfer, Ciganiks (46. Verlinden) – Hahn (46. Nicolaescu), Krstović (65. Balić)
Liptószentmiklós: Luksch – A. Krčík, Hranáč, Pintér (86. Bartoš), Flak – Gerát (K), Staš (90+2. D. Krčík), Václavik – Laura (82. Kotora), Pinte (90+2. Kačerík), Voško

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 33% : 67%
Lövések: kapura: 7:4, mellé: 5:5
Szabadrúgás: 10:11
Szöglet: 8:6
Les: 2:1

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!