Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Radványi Miklós a dunaszerdahelyi futball legnagyobb személyiségei közé tartozik. Játszott a DAC-ban és edzette is a csallóközi gárdát. Egy kis humorral mondhatjuk, hogy része volt Németh Antal menesztésében is – írja csütörtöki számában a Šport napilap.

 

Mint emlékeztetnek, az 52 éves edző jelenleg a másodosztálybeli Komáromi FC-t vezeti, mely még szeptemberben gólnélküli döntetlen után tizenegyespárbajban búcsúztatta a DAC-ot a szlovák kupából. A Sport most leginkább a DAC-cal és Németh Antal menesztésével kapcsolatos észrevételeire volt kíváncsi.

 

„Az új tulajdonos érkezése óta tényleg nagyon gyakran váltakoznak az edzők. Ez nem normális. A felelősséget azon kompetenseknek kellene vállalni, akik felveszik az edzőket. Kidobni valakit a legkönnyebb. El kell gondolkozni afelett, hogy miért hiányzik a stabilitás egy ilyen infrastruktúrával és gazdasági lehetőségekkel rendelkező klubnál. Az adott feltételek mellet a játékosoknak jobb eredményeket kellene elérniük, ne csak az edzőkben keressük a hibát!”

 

nyilatkozta Radványi. Arra a kérdésre, hogy az elismert külföldi edzők elbocsájtásában a DAC vezetőségének türelmetlenségét kell-e látni, a szakember egyértelmű választ adott:

 hirdetes_300x300  

 

„Egyértelműen, igen. (…) A fociban hihetetlenül fontos a türelem. Egy edző sem épít fel sikeres csapatot egyik napról a másikra. Különösen akkor, hogyha mint Dunaszerdahelyen, nagyon gyakran változik a játékosállomány nagyja. Ha a DAC-ban tényleg bajnoki címet akarnak, bízniuk kellene az edzőkben és egyúttal két-három évig építeni a keretet és nem eladni a játékosokat az első adandó alkalommal.”

 

Komáromban is megmutatkozott, hogy széthúznak a sárga-kékek, Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Radványi kérdésre válaszolva elmondta, hogy minden bizonnyal nem volt könnyű Németh Antal dolga, ha figyelembe vesszük, hogy több játékos is a szezon közben érkezett Dunaszerdahelyre.

 

„És még nem említett egy nagyon fontos tényezőt, ami a valóság, hogy a keret sok nemzetiségből tevődik össze. Én is megéltem ezt Dunaszerdahelyen és tudom, hogy ilyen körülmények között nem egyszerű egységes csapatot kiépíteni. Ezen felül, nekem hiányzik a DAC csappatából az alázat. Több játékosnak is van minősége, hisz sokan hazájuk válogatottjának is tagjai, de a pályán egymásért dolgozni való akaratuk nincs a megfelelő szinten. Ha rájuk nézek, tizenegy játékost látok, de nem egy kollektívát.”

 

mondta Radványi azzal, hogy érezhetően széthúznak a játékosok, erre pedig az edző farag rá nem pedig azok, akik az ilyen csapatot összerakták.

 

A saját nevelésű játékosok, vagy épp az A-csapatból való hiányuk kapcsán a szakember megjegyezte, hogy itt is a már említett türelem hiányzik.

 

„Almási László ma a Baník Ostrava húzóembere és válogatott játékos. A DAC neveltje, de tisztességes lehetőséget az első csapatban sose kapott. Iván Alex Nagyszombatban játszik . Nekem ott van Komáromban a másodosztály egyik legjobb játékosa, Domonkos Kristóf.”

 

Radványi szerint a sor folytatható, a tehetséges fiatalokkal szemben, akik a DAC akadémiáján nevelkedtek, hiányzott a türelem, nem építették be őket a felnőtt csapatba, inkább mellőzték.

 

„Ma más kluboknál igazolják minőségüket. Pár éve már áll a DAC akadémiája. Itt az ideje, hogy meghozza gyümölcsét. A vezetés viszont inkább mindig új játékosokat hoz, a saját neveltjeivel pedig nem úgy dolgozik, ahogy kellene”

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.