János, Pál
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 21 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

sport

Az ügyvédek szerint Djokovics már túl van a Covidon, ezért mentesült az oltás alól

„Az első pozitív koronavírus-teszt dátumát 2021. december 16-án rögzítették” – állítják 

Nyitókép: SITA/AP Photo/Hamish Blair

 

Továbbra is egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik a hússzoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics, akitől az ausztrál hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt, mivel a világelső – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. A BBC információi szerint az ügyvédei most azzal védekeznek, hogy a szerb klasszis az előző év végén már átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért mentesült az oltás alól – írja a nemzetisport.hu.

 

„Az első pozitív koronavírusteszt dátumát 2021. december 16-án rögzítették” – állítják Novak Djokovics ügyvédei. A szombaton közzétett bírósági dokumentumokban megjegyzik, hogy 14 nappal később a szerb klasszisnak az azt megelőző 72 órában nem voltak a vírusra jellemző tünetei.

 

A BBC szerint a reptéren az illetékesek számára a fertőzésen való korábbi átesés nem volt elegendő ok arra, hogy Djokovicsot oltás nélkül beengedjék az országba.

 

Hétfőn kerül sor a teniszező meghallgatására, és aznap eldől, hogy az Australian Open kilencszeres győztese maradhat-e Ausztráliában és részt vehet-e a 2022-es idény első nagy Grand Slam-tornáján. Az ügyvédek most azt is próbálják elérni, hogy Djokovicsot a menekülteknek szánt, szegényessége miatt sokat kritizált hotelből egy olyan helyre költöztessék át, ahol készülni/edzeni tud a vidalra – noha indulása rajta egyáltalán nem biztos.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: Novak Djokovics

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket