Nyitókép: körkép.sk

 

A felvidéki magyarság két közkedvelt csapata, a csallóközi DAC és a budapesti FTC felkészülési mérkőzés keretében találkozik szerda délután 16:30-tól a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

 

A DAC a téli felkészülés második mérkőzésére készül, a mai találkozót követően pedig vasárnap már Törökországba indulnak összpontosításra. A sárga-kékek háza táján egyelőre nem túl nagy a mozgás, a napokban véglegesítették a 23 éves portugál jobbhátvéd, Alex Pinto érkezését, valamint a győri ETO 19 éves támadó középpályása, Vitális Milán is a kerettel készül.

 

A magyar ifjúsági válogatott játékos a saját klubcsapatának egyik mérkőzésén hívta fel magára a dunaszerdahelyi edzők figyelmét. A fiatal futballista azért van Dunaszerdahelyen, hogy jobban megismerhesse a környezetet, és hogy a sárga-kékekkel edzhessen.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra, és ha lehetőséget kapnék a Ferencváros ellen, az még nagyobb dolog lenne. A klubok megegyeztek abban, hogy itt töltök néhány napot, de a tavaszi szezonban Győrben kellene futballoznom”

 

– magyarázta Vitális.

 

Készülsz a szerdai DAC-Fradi mérkőzésre? Jegyinfó

 

A Fradi jövő csütörtökön már tétmeccsen lép pályára, mikor is a pótolt 4. bajnoki fordulóban a Puskás Akadémia otthonában vendégszerepelnek új edzőjükkel, Sztanyiszlav Csercseszovval.

 

Az 58 éves edző, aki saját magát „demokratikus diktátorként” jellemzi, január 4-én kezdte meg a gárdával a felkészülést. A terveit kicsit megkavarta a tíznapos spanyolországi összpontosítás lefújása, akárcsak a keretben és az edzői stábban felbukkant több pozitív eset is. A mai összecsapás Aissa Laidouni, Samy Mmaee és Ryan Mmaee nélkül zajlik majd, akik Tunéziát, illetve Marokkót képviselik a jelenleg zajló Afrika-kupán.

 

NS-infó: a Bundesligában folytathatja Schäfer András

 

A téli átigazolási időszak első FTC-erősítése a 23 éves nigériai csatár, Fortune Bassey lett, akit a cseh élvonalbeli České Budějovice együttesétől igazoltak. Roko Baturina visszatért kölcsönjátékából a Lech Poznan gárdájától, további mozgások eddig nem mentek végbe holnapi ellenfelünk keretében.

 

A két csapat legutóbb a jelenlegi idényt megelőző nyári felkészülés során találkozott, amikor is június 30-án a Groupama Arénában több mint ötezer néző előtt Myrto Uzuni büntetőjének köszönhetően 0:1-es vereséget szenvedtek a dunaszerdahelyiek. A MOL Arénában legutóbb pontosan három évvel azt a meccset megelőzően, 2018. június 30-án csaptak össze. Akkor a DAC 1:0-s sikeréről Erik Pačinda találata döntött.

 

A DAC 1904 – Ferencváros felkészülési találkozót 2022. január 19-én, 16:30-tól rendezik a MOL Arénában, játékvezetők Kišš – Pozor, Štofík.

 

A mérkőzést élőben közvetítik a DAC hivatalos YouTube-csatornáján és a Facebook-on is.

 

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!