Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

 

A finálét követően érthetően feldúlt volt, így nem nyilatkozott, Liu Shaolin Sándor később azonban a közösségi médiában osztotta meg gondolatait a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres pekingi olimpiai döntőjét követően.

„A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem”

 

– ezzel a mondattal kezdett a magyar versenyző, aki ugyan első lett a fináléban, utólag azonban kettős szabálytalanság miatt kizárták, és a teljes mezőny végére sorolták.

„Edzettem és szenvedtem, mentálisan és fizikálisan az elmúlt négy évben, sőt, mióta 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Sajnálom, hogy nem sikerült azt az eredményt elérnünk, amit mindannyian akartunk. Nehéz nap volt, mindent beleadtam, semmit sem tennék másképp”

 

– olvasható az angol nyelvű Instagram-bejegyzésben.

 hirdetes_300x300  

 

A 26 éves versenyző, aki négy éve Pjongcsangban a férfi váltóval aranyérmes lett, és a vegyes váltó tagjaként harmadik helyezést ért el, hozzátette, a rövidpályás gyorskorcsolya egy gyönyörű sportág, melyet továbbra is imád, egyúttal gratulált barátjának, a győztes Zsen Ce-vejnek. Megjegyezte, a továbbiakban is keményen edz és harcol majd, szurkolóitól pedig további támogatást kér.

 

Miután Liu Shaolin Sándort kizárták, testvére, Liu Shaoang bronzérmes lett, amivel a téli olimpiák történetének első egyéni magyar dobogós helyét szerezte meg.

 

Peking 2022 – Az elsőként célba érő Liu Shaolin Sándort kizárták, testvére bronzérmes 1000 méteren

 

MTI/M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.