Nyitókép: dac1904.sk

 

Balogh Norbert a mai naptól a DAC futballistája. Klubunk vezetősége megállapodott a Budapest Honvéddal a kétszeres magyar válogatott szezonvégi kölcsönjátékában, emellett a DAC átigazolási opciót is szerzett a játékosra – olvasható a DAC hivatalos honlapján.

 

A 25 éves csatár (szül. 1996. február 21-én) Hajdúböszörményből származik, ahol a pályafutása is indult. Az ifjúsági éveit a szomszédos Debrecenben töltötte, ahol tizennyolc esztendősen bemutatkozhatott a magyar élvonalban, és 2016 januárjában innen igazolta le több mint 2 millió euróért az olasz Palermo.

 

A jó felépítésű, 196 cm magas támadó a ciprusi APOEL Nicosia csapatánál és az angol Hull Citynél is megfordult. 2020 ősze óta a Honvéd Budapest futballistája volt.

 

 hirdetes_810x300  

Magyar sajtó: Az NB I-ből erősítene a DAC

 

A magyar NBI-ben 72-szer (ezeken 15 gólt szerzett), az olasz Serie A-ban 20-szor lépett pályára, a ciprusi élvonal 2018/19-es idényben 11 mérkőzésen szerzett két góljával járult hozzá a csapata bajnoki címéhez. Játszott az Európa-ligában is, ahol 7 találkozón két gól szerepel a neve mellett.

 

Balogh tagja volt az összes magyar korosztályos válogatottnak az U18-tól egészen az U21-es kategóriáig. 2017-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott: az Oroszország és Andorra elleni találkozókon kapott szerepet.

 

„Az elmúlt évek során külföldön és otthon is sokat hallottam a DAC-ról és boldog vagyok, hogy a klub részesévé válhattam. Már alig várom a pillanatot, amikor pályára léphetek sárga-kékben, és remélhetőleg sok szép közös momentumot élhetünk át a szurkolóinkkal. Kalmár Zsolt és Hahn János sok szépet mesélt a klubról, a csapatról és főleg a szurkolókról. Nagyon boldog vagyok és bízom benne, hogy főleg gólokkal és gólpasszokkal segíthetem az új csapatom”

 

jelentette ki a szerződésének mai aláírását követően Balogh Norbert, aki a 11-es számú mezt választotta.

 

„Januárban lehetőségünk nyílt Norbi megszerzésére, de akkor nagyon összetett volt a helyzet. Az átigazolási időszak lejárta előtt azonban sikerült lezárnunk a tárgyalásokat. Egyelőre a szezon végéig kölcsönbe érkezett, és majd meglátjuk, hosszabbítunk-e vele. Bízunk benne, hogy egy olyan környezetet teremtünk itt neki, ahol jól érzi magát, és megmutatja a benne rejlő tehetséget”

 

üdvözölte Baloghot a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

 

Balogon kívül az utóbbi időben még a szintén az NB I-ben futballozó Szánthó Regőt is hírbe hozták a DAC-cal. Több egybehangzó sajtóinformáció szerint is ajánlatott tett a sárga-kék klub a játékosért.

 

A Fraditól igazolna játékost a DAC

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!