Nyitókép: honvedfc.hu

 

A Budapest Honvéd FC kedden jelentette be, hogy szerződtette a Dinamo Kijev csapatából Mohammed Kadirit, aki korábban a Chornomorets kölcsönjátékosa volt. A csapat hatodik téli szerzeménye abból a szempontból a legkülönlegesebb, hogy egy király fia, egészen pontosan a ghánai Tamale tartomány királyának leszármazottja.

 

„Gyermekkoromban mindenki Hercegnek szólított. Igazából egész nap aludhatnék és élhetnék édesapám pénzéből, de én nem szerettem volna senkitől függeni, saját utamat akartam járni. Apukámnak köszönhetően soha semmiben nem szenvedtem hiányt, de pontosan tudom, mi a szegénység. Minden évben hazamegyek Ghánába, és segítek a rászorulóknak. A szegénység nagy probléma, mi pedig a testvéreimmel és a barátaimmal segítünk a nehéz sorsú gyermekeknek.”

 

– nyilatkozta korábban a Dinamo Kijev hivatalos oldalának Mohammed Kadiri.

 

 hirdetes_300x300  

Kadiri a legnehezebb időszakaként azt a korszakot hozta fel, amikor 16 évesen az Ashanti Gold utánpótlás-játékosaként a klub által biztosított lakásban négyen laktak, s mivel fiatalkoruk révén még nem kaptak fizetést, életében utoljára édesapja segítségéhez kellett folyamodnia.

 

A ghánai királyfit fél évre vette kölcsönbe a Budapest Honvéd, kivásárlási opcióval. Az OTP Bank Ligában 8. helyen álló együttes péntek este a Mezőkövesd otthonában lép pályára, Kadiri akár ezen a mérkőzésen be is mutatkozhat piros-feketében.

 

M4Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!