Nyitókép: AP Photo/Martin Meissner

 

Egyelőre nem adhatja el a Chelsea FC-t Roman Abramovics, mert a londoni futballklub tulajdonosa is szerepel azoknak az orosz oligarcháknak a listáján, akik ellen a brit kormány csütörtökön szankciókat jelentett be az orosz-ukrán háború következményeként.

 

A csütörtökön szankcionált üzletemberek együttes vagyona 15 milliárd font a külügyi tárca ismertetése szerint. A BBC úgy tudja, hogy ennek csaknem kétharmada, 9,4 milliárd font, Abramovicsé.

 

A szankciókhoz fűzött nyilatkozatában Boris Johnson miniszterelnök úgy fogalmazott, a brit kormány kíméletlenül üldözni fogja mindazokat, akik lehetővé teszik civilek meggyilkolását, kórházak lerombolását és szuverén szövetséges országok törvénysértő megszállását.

 hirdetes_300x300  

 

Bár a Chelsea eladási folyamata most megszakadt, körvonalazódni látszik egy lehetőség a patthelyzet feloldására. A brit médiában megjelentek szerint Abramovics abban az esetben mégis eladhatná a klubot, ha képes lenne bizonyítani, hogy az eladásból semmilyen anyagi hasznot nem húz.

 

Abramovics korábban hivatalos közleményben jelezte, hogy a Chelsea eladásából származó teljes összeget egy az ukrajnai háború károsultjait segítő alapítványnak ajánlaná fel.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.