Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar válogatott kerettagjai szombaton már teljes értékű edzésmunkát végeztek Telkiben, de voltak, akik hiányoztak a gyakorlásról – számol be az mlsz.hu.

 

A pénteki regenerációs nap után szombaton már szinte a teljes keret a pályán volt Marco Rossi szövetségi kapitány edzésén, kivéve két játékost. Szoboszlai Dominik az utóbbi hetekben nem kapott jelentősebb meccsterhelést Lipcsében, ezért ő a mai napon is regeneráló gyakorlatokat végzett, Botka Endre pedig izomfájdalmai miatt hagyta ki a tréninget, és az orvosi vizsgálatokat követően kiderült: nem utazhat el Belfastba a csapattal.

 

Baráth Péter debütálására is várni kell, a DVSC fiatal játékosa csatlakozott az U21-es válogatotthoz, amellyel vasárnap Lengyelországba utazik Eb-selejtező mérkőzésre. Ott volt viszont az edzésen a pályán Orbán Willi, aki pénteken érkezett meg Telkibe, és szombat délután vett részt az első edzésén.

 

 hirdetes_300x300  

A tréning előtti sajtóeseményen az egyik újonc, Styles Callum, valamint Gazdag Dániel vett részt.

 

Sokkal jobb körülmények vártak a válogatottnál, mint amire számítottam, profi stábbal, remek játékostársakkal dolgozhatok együtt. Nagyszerű pillanat volt, amikor csütörtökön az oldalvonalhoz sétáltam, és beállhattam a szerbek ellen, életem végéig nagy szeretettel őrzöm meg ezt az emléket. Az északíreknek nagyon jó csapatuk van, de nekünk saját magunkra kell fókuszálnunk. Ellenfelünk nem sok gólt kap, erős védelemmel szemben kell majd helyzeteket kialakítanunk.

Örülök, hogy pozitív szurkolói visszajelzéseket kaptam az első meccsem után, a nekem jutott 20-25 perc alatt próbáltam a legjobb játékomat nyújtani, és ez mindig is így lesz, amikor a magyar válogatottban pályára lépek. Válogatott szinten minden mérkőzésen kiemelkedő játékosokkal találom szemben magam, de szeretném megmutatni, hogy fel tudok nőni a feladathoz. Bízom benne, hogy hamarosan győzelmekben is lesz részem címeres mezben.

 

mondta Styles.

 

Sajnáljuk a szerbektől elszenvedett vereséget, de nem játszottunk alárendelt szerepet, kiegyensúlyozott volt a mérkőzés

 

– vette át a szót Gazdag Dániel.

 

Több játékelem is volt, amiben javulnunk kell a folytatásban, elsősorban a könnyen eladott labdákat kell elkerülnünk. Az északír válogatott mást játszik, mint a szerb, várhatóan többet lehet nálunk a labda. Szeretnénk támadóbb szellemben játszani, és több helyzetet kialakítani, mint csütörtökön. Az északírek nagyszerűen védekeznek, magasabban rangsorolt csapatok dolgát is megnehezítették az utóbbi időszakban. Szeretik átadni a területeket, ezzel élnünk kell majd, és kreatívnak lenni, mikor nálunk van a labda

 

– mondta Gazdag, majd hozzátette: az újoncok jól beilleszkedtek a csapatba, és a rutinosabb játékosok mindenben segítik ezt a folyamatot.

 

 

mlsz.hu

Megosztás:
Címkék: magyar válogatott

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!