Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
Két felkészülési meccs tanulságairól beszélgetett a molcsapat.hu Marco Rossival, aki szerint nemcsak különleges érzés, de különleges feladat is magyar szövetségi kapitánynak lenni. Egészen különleges helyzetben van Rossi, amikor a magyar válogatott két márciusi selejtezőjét kell értékelnie, hiszen míg az első meccsen, a szerbek elleni budapesti összecsapáson a csapata jól játszva kikapott, addig Észak-Írországban meglehetősen visszafogott teljesítménnyel ugyan, de győzni tudott.

 

“Összességében úgy fogalmaznék, a két meccs jól szolgálta a felkészülésünket. Természetesen láttam problémákat, és láttam sok olyan dolgot is, ami tetszett a játékunkban, de az ilyen meccsek pont erre valók: megnézzük, mi nem működik, ami pedig működik, azt megpróbáljuk még jobbá tenni”

 

mondta a MOL Csapatnak a kapitány.

 

“Szerbia ellen nem játszottunk rosszul csapatként, de a meghatározó egyéni teljesítmények ezúttal sok játékosnál elmaradtak. Egy szerencsétlen öngóllal kikaptunk ugyan, de a játékunk egészen a támadóharmadig rendben volt. Ott azonban elbuktunk, nem tudtunk komoly ziccereket kialakítani, és bár érzésem szerint egy döntetlenre rászolgáltunk volna, kikaptunk, és ez mindig rossz érzés”

 

mondta a kapitány a budapesti mérkőzésről.

 hirdetes_810x300  

 

“Belfastban sokkal több bajom volt a csapatommal. Elfogadom, hogy kellemetlen stílusú, fizikális játékot erőltető ellenféllel szemben egy rossz minőségű pályán nem könnyű villogni, de vannak dolgok, amiket nem engedhetünk meg magunknak.”Ilyen például az, ha elrontjuk a távolságokat a csapatrészek között, és ami még fontosabb: nem eshetünk úgy szét, mint a belfasti meccs utolsó tíz percében, amikor csak [Dibusz] Dénesnek köszönhettük, hogy nem kaptunk gólt.”

 

Mint a kapitány fogalmazott, az azt megelőző nyolcvan perc sok szempontból elfogadható volt, de le kellett volna zárniuk az összecsapást már korábban.

 

„Lehet, hogy én is ludas voltam a dologban azzal, hogy a sok újonc mellett még sokat is cseréltem, de a végén az ellenfél pontosan olyan helyzetekből került gólhelyzetbe, amikre készültünk. Ez nem megengedhető”

 

szögezte le a kapitány.

 

 

Az újoncok és a válogatási crédó

“Talán sokan meglepődtek, hogy behívtam Callum Stylest és Ádám Martint, pedig abban bíztam, hogy van már annyi bizalmi tőkém, hogy a szurkolók is tudják: ha behívok valakit a csapatba, annak oka van. És ugyanez a helyzet azzal is, ha valakit nem hívok be.”

 

Rossi kiemelte, hogy a játékosok beválogatásánál soha, senki nem helyezett rá nyomást.

 

“Tisztázzunk egy félreértést: mióta a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok, a szövetségben soha senki nem helyezett rám nyomást. hogy valakit válogassak be. A közös munka elején tisztáztuk, hogy ha a csapat az én felelősségem, akkor a keret összeállításáról is csak én döntök. Nem vagyok egy akarnok, de ehhez a szabályhoz pályafutásom során mindig tartottam magam, a Honvédtől is emiatt távoztam, pedig bajnokságot nyertünk a csapattal.

Ezt csak azért tartottam fontosnak elmondani, mert úgy érzem,hogy míg a szövetség részéről továbbra is ugyanazt a bizalmat érzem, addig jelenleg az a benyomásom, hogy a szurkolók nem annyira bíznak a döntéseimben, mint korábban.”Ez azonban engem nem változtat meg, továbbra is a legjobb tudásom szerint készítem fel a csapatot, és azokra a játékosokra fogok építeni, akiket szakmai indokok alapján megfelelőnek tartok”

 

– szögezte le a kapitány.

 

A válogatott előtt álló kihívásokkal kapcsolatban Rossi elmondta, hogy szépen halad előre a magyar válogatott, de ott még nem tart, hogy ráerőltesse az akaratát az olyan erős ellenfelekre, amilyenek rá várnak a Nemzetek Ligájában.

 

„Ott viszont már tartunk, hogy akár az olaszok, akár az angolok érkeznek hozzánk, a respektjükre feltétlenül számíthatunk. 2018 szeptembere óta több olyan sztárcsapatot is legyőztük, amely nem kellő tisztelettel fordult felénk. Ezen az úton kell tovább haladnunk, két lábbal a földön állva, de mindig többre és többre vágyva kell dolgoznunk, és meglesz az eredménye”

 

– zárta a gondolatait a kapitány.

 

molcsapat.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.