Nyitókép: eto.hu

 

A MOL Magyar Kupa elődöntőjében a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, szerdán 20 órától az ETO Stadionban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Hatalmas bravúrt hajtott végre az ETO FC azzal, hogy egyedüli másodosztályú csapatként bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, ugyanis többek között az élvonalbeli Puskás Akadémián és a MOL Fehérvár FC-n is átlépett a sorozatban. Legutóbb a negyeddöntőben a székesfehérvári együttes ellen sikerült hátrányból felállni, ami bizakodásra adhat okot Világi Oszkár győri klubjának az elődöntőben is, ahol az NB I-es bajnoki címvédő Ferencváros lesz az ellenfél.

 

A papírforma egyértelműen a fővárosi gárda mellett szól, de ezt a győri gárdának sikerült már többször is borítani a sorozatban. A mérkőzést nagy várakozás előzi meg, ugyanis minden jegy elkelt a találkozóra, így minden bizonnyal remek hangulatra lehet számítani. Az FTC eddig a sorozatban csak egy alkalommal találkozott elsőosztályú csapattal, az előző körben a Budapest Honvéd otthonában aratott 1-0-s győzelmet, amivel kvalifikálták magukat a legjobb négy közé.

 

 hirdetes_300x300  

„Egyáltalán nem mi vagyunk a szerdai összecsapás esélyesei 

 

– mondta a Nemzeti Sportnak Priskin Tamás, a győriek felvidéki csatára.

 

Ám ne feledjük, az NB II-es ETO a Puskás Akadémiát és a Mol Fehérvárt is kiütötte a kupából, s mert egy meccsen minden megtörténhet, így az is, hogy mi jutunk be a döntőbe.”

 

A világot látott, több külföldi csapatban is megforduló labdarúgó elmondta, beszélt társaival az öltözőben, s elmondta nekik, hogy óriási lehetőség előtt állnak. Jóval magasabban jegyzett csapat ellen mutathatják meg, mire képesek.

 

„Láttam a tekintetükből, hogy értik, miről beszélek. Korábban ők is megtapasztalták, hogy NB II-es csapat is lehet eredményes az élvonalban szereplő ellen, ám ehhez az kell, hogy mindenki a legjobb formáját nyújtsa. Tisztában vannak azzal is, hogy a hányatott sorsú ETO-nak milyen nagy szüksége lenne egy nagy sikerre, s hogy a szurkolóink is ki vannak éhezve a jó és eredményes futballra. Én már tudom, mit jelent sok néző előtt játszani, s mert telt ház várható szerdán, a fiatalok is megérezhetik a közönség támogatásának erejét.”

 

nyilatkozta Priskin.

 

A kupameccs előtt Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetőedzője is nyilatkozott a fradi.hu-nak.

 

Az idén jó eséllyel megnyerjük a bajnokságot, de a kupáért is harcolunk. Tudom, hogy a Ferencváros legutóbb 2017-ben nyerte meg a kupasorozatot, éppen ezért a játékosokon is azt érzem, hogy rendkívül motiváltak, a többségnek még hiányzik a gyűjteményéből a kupagyőzelem a Ferencvárossal. Szombaton még a Budapest Honvéd ellen játszottunk a bajnokságban, ám ezt követően már az ETO elleni mérkőzésre koncentráltunk. Örömmel hallottam, hogy telt ház vár minket, remélhetőleg olyan meccset játszunk majd, ami a szurkolóknak is tetszeni fog!

 

A két csapat nagy közös múltra tekint vissza, ez lesz a 150. összecsapásuk, ha minden tétmérkőzést figyelembe veszünk. Az örökmérleg a Fradinak kedvez, hiszen eddig kereken 70 alkalommal győztek, 36 döntetlen mellett a jelenleg az NB II középmezőnyében található ETO 43 alkalommal hagyta el nyertesen a pályát, utoljára 2013. május 12-én, amikor Völgyi Dániel büntetőjével sikerült legyűrniük a zöld-fehéreket.

 

A győri kupamérkőzést április 20-án 20.00-tól kezdik a győri ETO Stadionban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.