Nyitókép forrása: a KFC Komárom facebook-oldala

 

A DAC farmcsapata nyerte szombaton a csallóközi rangadót. Bár a találkozón összességében a KFC dominált, a somorjaiak helyzetkihasználása bizonyult jobbnak. A két csapat egymás elleni mérlege az utolsó öt találkozójuk során 4:1 volt a lilák javára, Radványi Miklós védencei mégis elszenvedték idei negyedik vereségüket.

 

 

Húsvétkor még elhozta Kassa skalpját a lila-fehér gárda, szombaton azonban a somorjaiak bevették a komáromi erődöt. Az eredmény több szempontból is csalódáskeltő. Egyrészt a két bekapott gól gyakorlatilag derült égből villamcsapásként érkezett, hisz a komáromiak magabiztosan uralták a pályát. Másrészt hazai pályán, a bajnokság negyedik helyezettjének „illik” legyőzni a tőle 13 ponttal lemaradó ellenfelét, főleg, ha tudva lévő, hogy némi ellenséges hangulat feszül a klubok között.

 

 hirdetes_300x300  

A komáromiak szimpatikusan kezdtek, alig jutott szóhoz a vendégcsapat, és bár a 90 perc alatt több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, egyet sem sikerült gólra váltaniuk a lila-fehéreknek. Ezt pedig megbüntette Somorja: két rögzített helyzet, két gól volt az első fél óra mérlege.

 

Igaz, hogy ezt követően már nem sikerült több gólt szerezniük, indulatokból annál több jutott. Na meg persze sárga lapokból is. A hazaiak 5, a vendégek három sárga lappal lettek gazdagabbak a mérkőzés végére.

 

 

2022-ben eddig nem nagyon találja a helyét a Komárom, főleg, ha a szeptembertől a téli szünetig tartó veretlenségi sorozatukat vesszük alapul. Bár a mutatott játékuk általában jó, az eredményeik hektikusak – öt mérkőzésen két vereség, két győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük a Somorja elleni vereség előtt.

 

Mindenesetre a 30 fordulóból álló bajnokságból még négy mérkőzés van hátra Radványi Miklós védenceinek, akik legközelebb a 27. fordulóban Puhóra látogatnak, május 7-én pedig Námesztó csapatát fogadják ismét Komáromban. Hazai pályán az idényben utoljára május 13-án láthatjuk majd a komáromiakat, mikor is Pozsonyligetfalu csapatát fogadják, majd egy héttel később, május 20-án Tőketerebesen zárják a szezont.

 

A komáromiak 26 forduló után 15 ponttal maradnak el a listavezető Zólyombrézótól, 12-vel a második, potenciálisan feljutó helyen álló Besztercebányától, és hat ponttal a dobogó harmadik helyén álló Szakolcától. A negyedik helyért még komoly harc folyik, hisz Komáromnak és Homonnának egyaránt 47 pontja van, Kassa pedig 46 ponttal a hatodik.

 

Salátáék sorrendben a jelenleg 13., 16., 9. és 10. helyezettel csapnak össze az idény végéig, így még mindig komoly esélyük van arra, hogy a klub történetének legjobb szezonját és legmagasabb helyezését érjék el.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.