Nyitókép: jegkorongszovetseg.hu

 

A magyar jégkorong-válogatott a vasárnapi mérkőzésének eredményétől függetlenül feljutott a világelitbe a ljubljanai divízió I/A világbajnokságról.

 

A torna egyetlen szombati találkozóján Litvánia 5-4-re legyőzte Romániát, így eldőlt, hogy a házigazda Szlovénia mellett a magyar csapat játszhat jövőre a legjobbak között. A magyar válogatott korábban kétszer, 2008-ban Szapporóban és 2015-ben Krakkóban tudta kivívni a feljutást.

 

A 11 székellyel és hat honosítottal felálló román csapat érdekes helyzetben volt: ha alapjátékidőben kikap, akkor kiesik, ha nyer, akkor még a feljutásra is marad esélye. A mérkőzés egyik vonalbírója Kis-Király Barna volt.

 

 hirdetes_810x300  

A románok nagyon jól kezdték az életben maradásért zajló mérkőzésüket, az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, de a második felvonás végére már 3–3 volt az állás. Végül a litvánok az utolsó hat percen belül kétszer is beköszöntek, így hiába szépítettek a románok, 5–4-re kikaptak.

 

Litvánia győzelmének köszönhető már biztos, hogy Magyarország a második helyez a divízió 1/A-s világbajnokságon, és hét év után ismét kiharcolta, hogy részt vehessen az elit-világbajnokságon. Korábban 2009-ben és 2016-ban volt erre példa.

 

A magyarok Románia ellen zárják majd a tornát május 8-án, vasárnap 15.30 órától.

 

mti, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!