Nyitókép: Körkép.sk

 

Kedd este Liptószentmiklós csapatát kell legyőznie a DAC-nak ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön az áhított európai kupaszerepléshez. Az Európa Konferencia Ligába való bejutás play-offjának elődöntőjét 19:30-tól rendezik a Mol Arénában.

 

Hektikus idényt tud maga mögött a DAC. Rég látott gyenge teljesítmény jellemezte „a klub történetének legjobb keretét”. Merthogy Jan Van Daele sportigazgató és Világi Oszkár klubtulajdonos is többször hangsúlyozta, hogy ilyen jó keretet még sose raktak (vásároltak) össze. Épp csak az eredmények nem voltak ennek megfelelőek, mint ahogy a Mol Aréna hangulata sem a régi már. Ennek ellenére egy európai kupaszereplés sok mindent feledtetni képes.

 

Ebben az idényben elmaradt a megszokott jó játék és rendre elmarad a korábbi fergeteges hangulat, buzdítás, szurkolás is. Hogy ennek oka „csak” Kalmár Zsolt sérülés miatti távolmaradása, vagy valami más, az most más lapra tartozik. Tény, hogy idén nem nagyon kellett aggódnia a Slovannak, vagy másnak amiatt, hogy a DAC felér a dobogóra.

 

 hirdetes_300x300  

Az is presztízsvesztés, hogy Marco Rossi szövetségi kapitánysága óta először nincs DAC-játékos a magyar válogatott keretében.

 

Ugyancsak szomorú tény az is, hogy a Mol Aréna felújítása óta jó ideje már nem csak a koronavírus-járvány miatti megszorítások okán nem telik meg a dunaszerdahelyi stadion. A szurkolók kiábrándultsága miatt maradnak üres székek a lelátókon. Ha pedig ma (illetve a második fordulóban pénteken) elmarad az Európa Konferencia Ligában való szereplés, akkor fejeknek kellene hullani – nem csak öltözői szinten. Kezdve az immár Győrben is „bizonyító” vővel, Jan Van Daele sportigazgatóval, aki hozzá nem értése miatt sokak szerint a legtöbb baj forrása.

 

Az újoncon keresztül vezet az út Európába

 

Liptószentmiklós csapata újoncként rögtön a 8. helyen zárt a Fortuna Ligában. Bár eredetileg a 4. helyen végző DAC-nak a 7. helyezettel kellett volna megmérkőznie, a Szered felborította a menetet. Azzal, hogy nem kapott indulási jogot a csapat az új idényre, a liptóiak kerültek be a play-offba.

 

A másik páros a Zsolna és a Trencsén, majd a két győztes pénteken vívhatja ki az európai indulás jogát a döntőben. Amennyiben ma győz a DAC, úgy pénteken is a Mol Aréna telhet meg szurkolókkal.

 

Az elődöntőkön és a döntőn is egy meccsen dől el a továbbjutó kiléte, döntetlen esetén 2×15 perces hosszabbítás következik, és ha az sem hoz döntést, akkor jön a büntetőpárbaj. A VAR mindhárom mérkőzésen jelen lesz.

 

Bár mindenki reménykedett abban, hogy nem kell egy teljes szezont kihagynia, Kalmár Zsolt még mindig nem áll készen a játékra, ahogy Szendrei, Balic és Pinto sem lesz bevethető.

 

A DAC zsinórban ötödször juthat ki az európai kupaporondra, de most először kell a play-offban megharcolnia a lehetőségért.

 

A dunaszerdahelyiek az élvonalban mindössze kétszer találkoztak a liptóiakkal – először a sárga-kékek győztek, majd a Tatran gyűjtötte be a három pontot, így nem igazán tudunk messzemenő következtetéseket levonni.

 

A találkozót csupán a voyo.markiza.sk közvetíti élőben, a szurkolóknak azonban még van lehetőségük jegyhez jutni, hogy a helyszínen buzdítsák a csapatot.

 

Ott lesz a mérkőzésen a Körkép.sk kamerája is. Élő bejelentkezéseinkért kövesse Facebook-oldalunkat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.